2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elkészült a vádirat

Elkészült a vádirat a dögei polgármester vesztegetési ügyében - erősítette meg a sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóreferense szombaton az MTI-nek. A vádiratot pénteken készítette el a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség és a do
2008. május 24. szombat 16:08 - Hírextra
Az ügyész hozzátette: Döge független polgármesterét, Vincze Ferenc Tibort hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolják meg, s egyedüli szereplője az ügynek.

A nyírségi főügyészség sajtóreferense az ügy részleteire nem kívánt kitérni, annyit jegyzett meg, hogy a sajtóban korábban megjelent, a dögei iskola és uszoda beruházásánál elkövetett vesztegetés miatt kerül bíróság elé a község polgármestere.

A Hír Tv tavaly október elején tett közzé egy hangfelvételt, amelyen Vincze Ferenc Tibor arról beszélt egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület hat tagja húszmillió forintért cserébe segíteni fogja az uniós pénz lehívását, amit egy uszodára és más létesítményekre kértek. A felvételen utalnak arra, hogy a dögei polgármester már korábban kapott 8 millió forintos kenőpénzt a vállalkozótól. A hírtelevízió szerint a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget és tönkrement, a nyíregyházi nyomozó ügyészség pedig vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást júniusban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását