2024. május 20. - Bernát, Felícia

Százmillió forintos pályázat

Háromszáz diák vagy diákcsoport és iskolájuk nyerhet az idén ötletenként 330 ezer forintot a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) pályázatán, hogy megvalósítsa informatikai témájú innovatív elképzelését.
2008. május 23. péntek 15:09 - Hírextra

A pályázat kiírói abban bíznak, hogy a 7. osztálytól a középiskola végéig terjedő diákkorosztály támogatásával hozzájárulhatnak ahhoz, hogy anyagi korlátja se legyen az igazán eredeti ötletek kidolgozásának.

"A ti generációtok az első, amelyik születésétől fogva használhatja a számítógépet, az első, amelyik az informatika világába nőtt bele, azaz az első, amelyik ösztönösen együtt él a számítástechnikával" - szólítja meg a tizenéves leendő fejlesztőket honlapján az NKTH.

A versenyre olyan előremutató ötletek, egyéni elgondolások beküldését várják, amelyekben a tizenévesek bemutatják, milyen, eddig kihasználatlan lehetőségek rejlenek még az informatika és a világháló alkalmazásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását