2024. április 25. - Márk

Nyerj jegyet a foci Eb-re!

Nem csalás, nem ámítás, és még kaparós sorsjegyet sem kell venned hozzá. Elég, ha benevezel a Pont FM 88.1 első rock karaoke bajnokságára a Wigwam Rock Klubban most szombaton, és a te produkciód minősül a legjobbnak.
2008. május 23. péntek 15:07 - Pálfi Rita
Van egy szenvedély, ami sokakban közös. Mindenki máshol csinálja: van, aki a zuhanyrózsa alatt, van, aki autóban, mások a tábortűz mellett. De mióta ember az ember, szeret énekelni. Halkan, hangosan, akár hamisan.

I. Magyar Rock Karaoke Bajnokság
2008. május 24., szombat
Wigwam Rock Klub, Budapest XI. ker. Fehérvári út 202.
20 óra Kapunyitás
22 óra Hard koncert
És aztán… tiéd a színpad
Van egy ország, akitől olyan csodálatos dolgokat is kapott a világ, mint a Nintendo Gameboy, az anime, manga filmek, a tamagocsi, a sushi, a bonsai és a nindzsák. Egyszóval éneklés és japánok: persze, hogy a karaokeról van szó.

A Pont FM 88.1 rádió arra szánta el magát idén tavasszal, hogy egy újabb – a rockzene által kicsit talán elhanyagolt – területet hódít meg a rockerek számára, így meghirdette május 24-ére, szombatra a Wigwamba az első hazai rock karaoke bajnokságot. Mivel a rádió nemcsak a rockzene ügyét igyekszik felkarolni, hanem a sportról is szól, ezért nem meglepő, hogy a nyeremények - a június elején kezdődő foci Európa-bajnokság szellemében – 2 belépőjegy az Eb június 10-ei mérkőzésére, illetve hivatalos Eb labdák lesznek

Az év leghangosabb bulijánál az alaphangot a Hard együttes adja meg, Kalapács József vezetésével. (Akinek elsőre nem sikerül ugyanúgy énekelnie, még ne keseredjen el! )
A Pont FM 88.1 rádió Rocközön című műsorának ma délutáni telefonos vendége ő volt, a beszélgetésről a későbbiekben a hirextra.hu-n is várhatóak információk.

Visszatérve a karaokera. Egészen a hetvenes évekig kellett erre a találmányra várnunk (bár akkor még nem tudhattuk, hogy mi hiányzik az életünkből) mígnem Daisuke Inoue, a felkelő nap országának zenésze, fel nem találta az első karaoke gépet. Ugyanis volt egy hely, ahol rendszeresen fellépett, melynek törzsvendégei kérték tőle, hogy adjon valamilyen felvételt a produkciójáról, amire együtt tudnának énekelni a nagy céges bulin, ahova utaznak. Nemcsak zenei, de üzleti érzéke is volt a férfinak: 100 jenessel működő zenegépet alkotott. Találmányáért a férfi béke Nobel-díjat is kapott. (Az indoklás: a karaoke egy teljesen új utat mutat az embereknek arra, hogy tolerálják, elviseljék egymást.) Persze nem az igazit, hanem az úgynevezett Ig Nobel Díjat, ami az eredetileg Alfred Nobel által alapított elismerésnek a paródiája.

Az embereknek szereplési és éneklési lehetőséget nyújtó „üres zenekar” ( a japán „karaoke” szó szerinti fordítása) a 80-as években már világhódító útjára indult, és ma már része az alapszókincsnek is. Annyira, hogy egyre kevesebb „karaokeszűz” ember a világon. Hiszen lehet énekelni klubokban, céges bulikon, fesztiválokon, az élet számos területére elkísér bennünket a lehetőség, hogy 5 percre kedvenceink helyébe lépjünk. És aki azt gondolná, hogy az erősen gitárra épülő rockzenének nincs keresnivalója ebben a műfajban, az most szombaton a Wigwam Klubban minden valószínűséggel tapasztalhatja ennek cáfolatát. A dalok választéka is óriási: körülbelül 14 000 dal közül választhatnak a jelentkezők, magyar és külföldi számok természetesen egyaránt lesznek, szóval mindenki megtalálhatja kedvencét a listán.

Lehet készülni, gyakorolni tükör előtt, volán mögött, hiszen nem akármilyen fődíjért folyik majd a dalos versengés: az este bajnoka két belépőjegyet nyer a labdarúgó Európa-bajnokság június 10-ei mérkőzésére. Ezen felül a versenyző szellemű alkalmi énekesek a hivatalos Eb labdával a hónuk alatt is térhetnek haza. Aki esetleg túl félénk ahhoz, hogy egyedül színpadra álljon, annak sem kell kimaradnia a versengésből, duóban is lehet énekelni a rockos dallamokat. Aki meg semmi esetre sem szeretné a közönséget saját hangjával, vagy éneklési technikájával elborzasztani, még mindig elmehet csak a buli kedvéért, esetleg mosolyogni a színpadon állókon, és énekelni a tömegben.

Akik kiállnak a reflektorfénybe, kezükbe veszik a mikrofont és kieresztik a hangjukat egy háromtagú zsűri kereszttűzébe kerülnek. Az első tagja Hartmann Zoltán, a Rocközön műsorvezetője, és az est házigazdája. A Pont FM 88.1 rádióból ismerhetitek MG-t is, ő a Partizánbál műsorvezetője. És végül, de nem utolsósorban a harmadik zsűritag Pál Zoltán, aki nélkül a bajnokság nem is jöhetett volna létre, hiszen ő biztosítja a hatalmas választékú nótatárat, a zenei hátteret.

A szombat este tehát a változatosság és a meglepetések jegyében telhet a Wigwam rock Klubban (cím: Budapest XI. ker. Fehérvári út 202. ). Este 10-kor csapnak a húrok közé a Hard együttes tagjai, Kalapács Józseffel a mikrofon mögött, majd a közönségé a szó, illetve az ének. Irány a színpad: lehetsz Lukács Lászlótól, Axl Rose-n át akár Robert Plant is, de Deák Bill Gyula helyettesítésével is megpróbálkozhatsz.

Vegyél részt az év leghangosabb buliján, nevezz be kedvenc slágereddel (vagy amit a legjobban énekelsz) és nyerj jegyet az Eb-re, vagy a hivatalos Eb labdát, esetleg csak tapasztalatot. Vagy csak egyszerűen bulizz egy jót!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását