2024. április 20. - Tivadar

Nem jutottunk be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Nem jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a magyar induló. Csézy a csütörtöki középdöntőben tizennyolc másik ország képviselőjével együtt lépett a színpadra a belgrádi Arénában. Az énekesnő az eredményhirdetés után az MTI-nek azt mondta: veszíten
2008. május 23. péntek 08:03 - Hírextra

A magunk részéről mindent megtettünk, és úgy jöttünk le a színpadról, hogy mindent amit szerettünk volna, azt megcsináltunk. De veszítettünk, és veszíteni tudni kell - mondta Csézy a műsor után az MTI-nek nyilatkozva.

Csézy szerint a csütörtöki középdöntő a látványosabb produkcióknak kedvezett. Voltak nagyon jó produkciók, látványában például az ukrán lány nagyon jó volt és szépen is énekelt - tette hozzá.
Csézy egyelőre nem tudja, hogy nézőként ott lesz-e a szombati döntőben.

Helyezésétől függetlenül az énekesnő nem szeretne újra az Eurovíziós Dalversenyen indulni. Azt egyelőre nem tudja, hogy hogyan fogja befolyásolni a karrierjét az, hogy részt vett az Eurovíziós Dalversenyen. Holnaptól ugyanúgy dolgozik tovább mint eddig - hangsúlyozta Csézy.

A Gyertyaláng (Candlelight) című dal annak ellenére nem hozott sikert a magyar indulónak, hogy korábban az angol fogadóirodák és a magyar rajongók is döntő-esélyesként tekintettek Csézyre. Az énekesnő maga is úgy nyilatkozott az esti műsor előtt az MTI-nek, hogy előnyös lassú dallal indulni.
A csütörtöki második középdöntőből tíz ország jutott tovább a szombati végső megméretetésre: Ukrajna, Horvátország, Albánia, Izland, Grúzia, Dánia, Svédország, Lettország, Törökország és Portugália.

A horvát és az albán dallal a mezőny legidősebb és legfiatalabb versenyzője is ott lesz a szombati fináléban, csakúgy, mint a vak grúz énekesnő, aki a békéről énekelt.

A kétórás műsorban Csézy a 15. helyen lépett a színpadra a 19-es mezőnyben.

A keddi első elődöntőből tízen már bekerültek a szombat esti döntőbe, köztük Oroszország versenyzője, Gyima Bilan, aki Edvin Marton virtuóz hegedűkísérete és Jevgenyij Pljuscsenko olimpiai bajnok műkorcsolyázó előadása segítségével hódította meg az európai közönséget.

A szombat esti döntőn 25 előadó versenyez majd a közönség szavazataiért. Közülük húszat a két elődöntőn választott ki a közönség, öten pedig a szabályok értelmében automatikusan döntősök. Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Spanyolország állandó szereplője az Eurovíziós Dalverseny döntőjének, hozzájuk csatlakozik minden évben az előző év nyertes országa.

A döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. május 23. 11:17
"Nem jutottunk be"...
Maguk se?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását