2024. április 29. - Péter

Másodszor is nekifutnak

Ma három hónap alatt másodszor fut neki a tévéelnök-választásnak a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány: a parlament által választott kuratóriumi elnökség reggel nyolc órakor lát neki a jelöltállításnak, s ha ez sikerül, három órával később kez
2008. május 23. péntek 08:36 - Hírextra

Tavaly október 17-én a kuratóriumi elnökség nem kezdeményezte, hogy pályázat nélkül újrázhasson posztján az MTV-t négy éven át vezető Rudi Zoltán, aki 12 év alatt az első olyan elnök volt, aki kitöltötte hivatali idejét; az első pályázat végén, február 12-én nem tudott jelöltet állítani a három jelentkező közül a kuratóriumi elnökség.

A második, április másodikán zárult menetben 13-an vették meg az induláshoz szükséges csomagot. Közülük hatan adták be a május 5-i határidőig pályamunkájukat: az első körben is nevező hármak - Hammer Ferenc médiakutató, Rudi Zoltán és a korábban az MTV és több kereskedelmi adó menedzsmentjében is helyet kapó Szabó Stein Imre - mindegyike újrázott.

Mellettük a nagyobbik köztévé határon túli szerkesztőségét vezető Havasi János, a műsorvezetősködés után most közgazdasági ismereteket oktató Marcsa Attila, valamint az MTV-ben több vezető tisztséget betöltő Székely Ferenc is sorompóba állt. Eddig - a fideszes és kereszténydemokrata delegáltak nevében - Szabó László jelentette be, hogy Havasi Jánost támogatják.

Nem indult viszont a társaság ügyvezetője (és egyetlen alelnöke), holott az utóbbi bő egy évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy ha rajthoz áll, akkor győz az átmeneti vezető: 1999 júliusában Szabó László Zsolt, két esztendővel később, az ő távozása után Mendreczky Károly, majd miután ő is lemondott, 2003 májusában Ragáts Imre lett így az MTV első embere.

Ma döntenek arról is, hogy megvétózzák-e a március eleje óta hivatalban lévő Medveczky Balázs ügyvezetői kinevezését, valamint a köztévé tavalyi mérlegbeszámolójának elfogadásáról; ez utóbbi témát az teszi érdekessé, hogy ellenzéki elnökségi tagok jelezték: csak bizonyos feltételek teljesülése esetén szavaznak igennel.

A könyvvizsgáló által auditált, a felügyelő bizottság által elfogadásra javasolt anyagra csak abban az esetben mondanak igent, ha egyértelművé teszik a nagy összegű szerződések kuratóriumi jóváhagyásának rendjét, mivel szerintük - noha kellett volna - a tulajdonosi testület jóváhagyása nélkül kötöttek egyes megállapodásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását