2024. május 3. - Tímea, Irma

Jogokról és jólétről

A gyermekjogok érvényesüléséről tartanak kétnapos konferenciát a hétvégén Tatán. Az UNICEF "Gyermekbarát város" címére pályázó település megismerkedik a testvérvárosok legjobb gyermekjóléti intézkedéseivel és az eseményen bemutatják az Európa Tanács által
2008. május 23. péntek 09:07 - Hírextra

A rendezvényen a gyermekbarát város feltételeinek kialakítására vonatkozóan közös szándéknyilatkozatot ír alá az UNICEF Magyar Bizottság és Tata önkormányzata.

A konferencián szó esik az emberi jogok gyermekek körében történő nonformális oktatásáról, az Európa Tanács Compass és Compasito kézikönyvei alapján. A bevezető előadást és a bemutató foglalkozásokat az Amnesty International Magyarország munkatársai tartják.

Tata az év elején határozta el, hogy az ország városai közül elsőként csatlakozik az UNICEF "Gyermekbarát város" kezdeményezéséhez, mivel 25 ezer lakosából minden ötödik 18 év alatti, és "megfogható" mérete miatt a város a csatlakozás jó példájává válhat.

A cím elnyerése érdekében még az idén ingyenes védőoltást kapnának a kétéves gyerekek, kamaszparkot alakítanának ki és televíziós műsort terveznek fiatalokkal. Több városrészben klubhelyiséget alakítanak ki a diákoknak, helytörténeti tantárgyat indítanak az általános iskolákban, városvédelmi diákkommandót hoznak létre és támogatják az óvodák szakmai munkájának fejlesztését.

A konferencián előadást tart többek között Kecskeméti Edit, az UNICEF Magyar Bizottság igazgatója és Szelényi Zsuzsanna, az Európa Tanács budapesti európai ifjúsági központjának igazgatóhelyettese. Felszólalnak a testvértelepülésekről érkező szakemberek is, köztük egy fogyatékos gyermekeket segítő lengyel civil szervezet vezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását