2024. április 28. - Valéria

Az SZDSZ delegáltjai nem vesznek részt

Nem vesz részt a péntek délelőtti tévéelnök-jelölő tanácskozáson a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének két, SZDSZ által delegált tagja - értesült az MTI.
2008. május 23. péntek 09:29 - Hírextra

A hírügynökség birtokába jutott levelük szerint azért döntöttek így, mert egyik (a Fidesz által delegált) tagtársuk szerdán, kevéssel az elnökválasztással kapcsolatos egyeztetés előtt nyilvánosságra hozta, ki mellé állnak a legnagyobb ellenzéki párt és a KDNP által a testületbe jelölt tagok a jelölés során.

"Kollégáink eljárása erős kétségeket ébresztett bennünk abban a tekintetben, hogy a jelen körülmények között lehetséges-e eredményes munkát végezni" - áll a távollétüket kimentő levélben.
Megjegyzik azt is: a két nappal ezelőtti nyilatkozatot követően - amíg nem értesültek a hírügynökségen keresztül tett bejelentésről - a szerdai informális találkozón a nyilatkozó elnökségi tag "egy szóval sem tájékoztatta kollégáit arról, amit az MTI-nek korábban mondott".

"Úgy gondoljuk, ez az eljárás implicit, de félreérthetetlen kinyilvánítása volt annak, hogy a közleményben megjelölt társainknak -, akik közül ketten el sem jöttek a megbeszélésre - eleve nem állt szándékában érdemi párbeszédet folytatni" - fogalmaz levelében Kozák Márton és Rajk László, akik "a demokratikus procedúrára nézve sérelmesnek" tartják az előzetes nyilvánosságra hozatalt.
Megfogalmazásuk szerint "az már csak a megmozdulás álságos és hazug eleme", hogy ezt azzal indokolták, hogy "az MTV és a közalapítvány ügyeiben is mindig a maximális nyilvánosság pártján álltunk".

Mint írják, a fideszes és KDNP-s delegáltak március elején nem közölték a nyilvánossággal, hogy az akkori tévéelnök-választáson egyik jelöltre sem fognak szavazni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását