2024. május 16. - Mózes, Botond

Zalaegerszegi kórházbotrány

A zalaegerszegi önkormányzatnak is támogatnia kellene a megyei kórházat, ugyanis egyetlen fillérrel sem járul hozzá működéséhez, jóllehet az intézmény betegforgalmának csaknem felét a megyeszékhely lakosai adják - erről Góra Balázs, a megyei közgyűlés M
2008. április 30. szerda 07:34 - Hírextra
Indokként hozzátette ehhez azt is, hogy a kórház dolgozóinak 68 százaléka a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében él.

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a város annál is inkább részt vehetne a finanszírozásban, mert más célokra kevesebbet kell saját forrásból költenie, ugyanis a Zala Megyei Közgyűlés ez évi, 190 millió forintnyi kulturális célú kiadásaiból, 160 milliót a megyeszékhelyen használnak fel.

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz) az MTI megkeresésére hangoztatta, hogy a kórházi alapellátás a megyei önkormányzat feladata.

Ugyanakkor, mint elmondta, a zalaegerszegi önkormányzat, annak ellenére, hogy ilyen kötelezettsége nincs, évente rendszeresen különböző nagyságrendű támogatást, műszereket adományoz a kórháznak és az Ispita Alapítványnak. A kórház igazgatójának kérésére pedig húszmillió forint értékben biztosítanak lakást a kórházi szakemberek számára.

Megemlítette azt is, hogy a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kara zalaegerszegi képzési központjának pályázatát a városi önkormányzat ugyanolyan összeggel támogatja, mint a megyei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását