2024. április 28. - Valéria

Bálnák kint a parton

A környékbeli lakók szerint - akik korábban sohasem észleltek hasonló jelenséget - kedd éjszaka mintegy száz bálna úszott a part felé. Szerda reggelre közülük több a parton hevert. Az AP fotósa legkevesebb 20 bálnát számolt meg a szárazföldön.
2008. május 22. csütörtök 07:14 - Hírextra

A gyerekek a vízbe ugrottak, próbálva elijeszteni a part felé igyekvő többi bálnát. A halászok köteleket erősítettek az egyik parton heverő bálnára és csónak segítségével igyekeztek kivontatni a tengerbe.

Mások a csónakok vontatásához használatos görgőket helyezték az egyik bálna alá, s a víz felé taszigálták, ám feladták, mert rájöttek, hogy az állat már csaknem kimúlt.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a bálnák egy része elpusztult, a gyerekek elkezdtek játszani a tetemek körül, fel-felugrálva rájuk. A falusiak közül némelyek pedig egy-egy darabot hasítottak ki a döglött bálnákból, a "zsákmányból" masszázsolajat szándékozva készíteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását