2024. április 29. - Péter

Neil Diamond megint tarol

Egy újabb poprockveterán, Neil Diamond tért vissza nagy diadalmenetben - Home Before Dark című, közelmúltban kiadott lemeze azonnal a Billboard albumlistájának éllovasa volt. Ez a több mint 40 éves pályafutása során soha nem sikerült neki.
2008. május 22. csütörtök 17:57 - Hírextra
Bár sokan lenézik a pop- vagy popközeli előadókat és sztárokat, nem elhanyagolható, hogy a New York-i születésű énekes és zeneszerző lemezen és koncertteremben egyaránt kapós volt az elmúlt évtizedekben.

Összesen több mint 125 millió albuma kelt el világszerte, 36 dala került a Top 40-es listára. Nyert Grammy-díjat, jelölték Arany Glóbusz-díjra, a közönség szeretetét a milliókat megtöltő, teltházas koncertek tükrözik.

A 12 dalt tartalmazó új lemez nemcsak az amerikai, hanem a brit listát is vezette. Az album producere az a Rick Rubin, aki tavaly a Dixie Chicks együttessel készített lemezéért az év producerének járó Grammy-díjat kapta. A Columbia lemezcég társfőnöke számos élvonalbeli zenésszel dolgozott.

Az új lemez anyagát Neil Diamond rövid európai, majd egy hosszabb észak-amerikai turnén mutatja be. A több mint egyórás album minden dala Diamond szerzeménye. Hallható rajta az eredetileg a Dixie Chicks által énekelt Another Day, de sikergyanús a címadó szerzemény és a Forgotten című dal is. A Home Before Darkra az interneten több mint kétszázmillió ember "keresett rá", így nem túlzás Neil Diamond történelmi visszatéréséről beszélni.

A mai zenekedvelő nemzedéknek a számos arany- és platinalemezt produkáló Neil Diamond sikereiből a Sweet Caroline, a Cracklin Rosie, a Touching You, Touching Me vagy a Cherry, Cherry ajánlható. Sokan ismerhetik az I,m Believer című szerzeményét, amelyet a Monkees együttes vitt sikerre 1967-ben. Énekelte szerzeményét Elvis Presley, Frank Sinatra, Tina Turner Lulu, Cliff Richard, a Deep Purple, a Hollies és a UB40 együttes.

Készített közös lemezt Barbra Streisanddal. Szerepelt minden idők egyik legjobb koncertjén és a belőle készült filmen, amelyet a The Band együttes búcsúfellépéséről készítettek 1976-ban Eric Clapton, Muddy Waters, Van Morrison, Emmylou Harris és mások közreműködésével.

Neil Diamond bekerült a dalszerzők halhatatlanjai közé. Egy időben Elton John és Barbra Streisand után a harmadik helyre sorolták az általa művelt stílusban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását