2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Náci a német postán

Hitler egykori helyettesét, a nürnbergi per főbűnösét, Rudolf Hesst ábrázoló bélyeget állított elő a német posta, a Deutsche Post. A társaság mentségére legyen mondva, hogy mindez akaratán kívül, a német neonácik fondorlata lévén történt.
2008. május 22. csütörtök 06:56 - Hírextra
A több mint 20 Hess-bélyeg előállításáról a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) meglehetős kárörvendő hangnemben számolt be Deutsche Stimme című hírlevelének legfrissebb számában, s az abban foglaltakat szerdán a posta szóvivője hivatalosan is megerősítette.

A szóvivő, Dirk Klasen elismerte, hogy ismeretlen személyek kihasználták a Deutsche Post közelmúltban indított különleges szolgáltatását, amely internet útján lehetővé teszi személyes portrékat ábrázoló bélyegek készítését. A posta születésnapokra, évfordulókra és más ünnepségekre tekintettel vezette be a speciális szolgáltatást, aligha gondolva arra, hogy bárki visszaélhet azzal.

 Jobban mondva kicsit talán igen, mert felállított egy ellenőrzőszemélyzetet, a neonácik azonban túljártak a gyanútlan és feltehetőleg tudatlan ellenőrök eszén. S így sikerült nekik interneten keresztül a nürnbergi per során életfogytiglani börtönre ítélt Rudolf Hess portréját úgy feltölteni, hogy az - átcsúszva az ellenőrzésen - bélyegre kerüljön.

Klasen szóvivő utalt arra, hogy a posta számára meglehetősen kínos az eset. Hangoztatta, hogy mostantól felülvizsgálják az új szolgáltatás ellenőrzését célzó eljárást, s a szándék szerint jelentősen megszigorítják azt. Hozzátette ugyanakkor, hogy százszázalékos biztonság nem lehetséges, s a jövőben sem zárható ki teljesen, hogy ne csak igazából ünnepelt személyről készüljön "meglepetésbélyeg".

A szélsőjobboldali NPD mindenesetre most meglehetősen elégedett, s - mint a hírlevélben közölt cikkből kitűnt - újabb fortélyon töri a fejét. Az azonban aligha újabb Hess-bélyeg lesz.

Hitler volt helyettese egyébként 93 éves korában, 1987 augusztus 17-én a hivatalos verzió szerint öngyilkosságot követett el egy spandaui börtönben. Halálának évfordulóján a német szélsőjobboldal azóta is "ünnepli" őt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását