2024. április 28. - Valéria

Kutyaklónozás garanciával

Árverésre bocsátja júniusban a BioArts kaliforniai biotechnológiai vállalat öt kutya klónozásának lehetőségét. A licit 100 ezer dollárról indul, és a nyertesek ebét hozott minta alapján utángyártják. A vállalat egy év garanciát nyújt az állatok egészségér
2008. május 22. csütörtök 09:15 - Hírextra

Mellesleg, ha a tulaj nem lenne tökéletesen elégedett az eredménnyel, ha a klónozott négylábú nem hasonlít megszólalásig a mintakutyára, a megrendelő visszakapja pénzét.

Ha az ügyfélnek nincs olyan érzése, hogy a két kutya azonos, mintha ikrek volnának, visszakérheti pénzét - közölte Lou Hawthorne, a BioArts ügyvezetője.

A kutyák klónozása sokkal nehezebb más állatokénál, a négylábúak bonyolult szaporodási sajátosságai miatt. A BioArts azonban azt állítja, hogy a technika rendelkezésükre áll, és az Ismét a legjobb barátok című programjában 80 százalékos életbenmaradási aránnyal állítanak elő kutyákat, ilyen arányt érnek el a hagyományos tenyésztők is.

A kaliforniai BioArts a dél-koreai Sooam Biotech kutatási alapítvánnyal áll partneri kapcsolatban, ez utóbbinál dolgozik Vu Szuk Huang (Woo-Suk Hwang), aki a Szöuli Nemzeti Egyetem professzoraként csoportjával 1995-ben létrehozta a világ első klónozott kutyáját, a Snuppy névre hallgató afgán agárt.
Hawthorne korábban a macskaklónozásból szeretett volna meggazdagodni a Genetic Savings and Clone cég élén. Ügyfeleiknek 50 ezer dollárért kínálták a doromboló házi kedvencek másolását, de a vállalkozást leállították, miután nagy összegeket kellett visszafizetni egyes megrendelőknek. "A technika még nem volt kifinomult" - nyilatkozott Hawthorne, aki tavaly ősszel alapította meg új cégét, a BioArts-ot kutyák klónozására.

Nincs mindenki elragadtatva a kutyamásolás ötletétől. Robert Lanza, a massachusettsi Advanced Cell Technology nevű vállalat kutatási igazgatója figyelmeztetett: senki ne remélje, hogy visszakaphatja elvesztett négylábú társát. Noha a klónozott eb az eredeti állat pontos mása, valójában egy teljesen új, ismeretlen kutyáról van szó, az ember akár örökbe is fogadhatna egyet - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását