2024. május 6. - Ivett, Frida

Hagyják el a "süllyedő" kajakedzőt

Fábiánné Rozsnyói Katalint nem lepte meg, hogy Janics Natasa, majd Kovács Katalin után az újdonsült Európa-bajnok női kajakos duó, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta csapatát. A hatszor is az év edzőjének választott szakembernél - aki az MTI-nek
2008. május 22. csütörtök 10:28 - Hírextra

"Megalakult az új magyar olimpiai négyes" - kommentálta a történteket a távirati irodának Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki - mint mondta - még kitart, s egyelőre továbbra is Szolnokon tartózkodik. "Amikor ugyanis a két lány bejelentette, ők is Szegedre költöznek, megkérdeztem Kozák Danutát, miért mennek el, ő ezt válaszolta: "Nekem szimpatikusabb az a négyes, amelyikben a Kovács Kati és a Janics Natasa is benne ül."

Kozák az Eb-ezüstérmes négyesben is szerepelt. Nem rázta meg az újabb távozás ténye?

"Engem már semmi nem lep meg, még a férjem és legfőbb tanácsadóm, Fábián László olimpiai bajnok kajakos élcelődése sem. Ő ugyanis azzal cukkol, hogy ne keseregjek, szombatra már csak ketten leszünk. Egyébként Kozáktól azt is megkérdeztem, akar-e még jövőre is versenyezni. Őket ez most nem érdekli, el van telve a Kovács Katival folytatott beszélgetésekkel, aki bevallottan hívta őt és Szabót, hogy velük szívesen menne négyest, mint inkább a volt MTK-beli társaival. Katira egyébként jogosan néznek fel, ő mindig rendesen végezte az edzéseket, ő egy igazi példakép az ilyen fiatalok számára."

- Ennél konkrétabb kérdést nem tett fel tanítványának?

"Felemlítettem neki, hogy benne ültél az Eb-ezüstérmes négyesben, amely háromnegyed részben kész volt az olimpiai erőpróbára is. Ezt most veszni hagyod - kérdeztem, de nem jött érdemi válasz."

- Kozák távozásával megbomlott az a négyes, amelynek egyértelmű joga volt a szegedi Világkupán való indulásra. Ezek után mi lesz?

"Ettől kezdve minden a kapitány, Angyal Zoltán döntésétől függ, mivel a négyesben a kiírás szerint nem lehet cserélni. Így nem tudok mást mondani a maradék öt lánynak, hogy vagy megveritek a túloldaliakat, vagy..."

- Mást nem mondott nekik?

"Azt is felajánlottam az "ötöknek", hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfi szakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok."

- Erre mit válaszolt Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra?

"Azt válaszolták, hogy még fontolgatják a felvetésemet. Amint fentebb mondtam, a történtek után már semmin nem lepődnék meg."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását