2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jut pénz a Combino villamosok légkondijára

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden azzal a javaslattal, hogy a nagykörúti Combino villamosok vásárlása kapcsán keletkezett csaknem 138 millió forintos kötbér-bevételeket a járművek légkondícióval való felszerelésére fordítsák - közölte a Városhá
2008. május 21. szerda 06:40 - Hírextra
Czuk Dóra elmondta, hogy a korábban biztosított összeggel együtt megoldható az, hogy június közepére mind a 40 Combino villamost légkondicionálóval szereljék fel.

Az MTI információi szerint már a 29., légkondícióval felszerelt Combino vizsgáztatása zajlik. Összesen 1,6 milliárd forintba kerül a 40 villamos légkondícióval való felszerelése.

Czuk Dóra tájékoztatása szerint egyetértett a kabinet azzal is, hogy az 1-es és a 3-as villamos, valamint az észak-déli regionális gyorsvasút uniós támogatási projektszerződését módosítsák. A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat szerint ez év május vége helyett jövő év június végére módosulnak a támogatási szerződések. A villamosprojekt esetében a jelenlegi 30,9 milliárd forintos beszerzési költség 44 milliárd forintra módosulna. A fővárosnak ezt a többletforrás-igényt a hatéves fejlesztési tervének aktualizálása során rendeznék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását