2022. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Tarlós: Soha nem mondtam, hogy kevés a pénz a Lánchídra

Visszautasítja Tarlós István, hogy ő korábban tudta volna, hogy kevés lesz a pénz a Lánchíd felújítására. Óriási a különbség, hogy csak a Lánchídról vagy egy több elemből álló komplexumról, a Váralagút, a Clark Ádám tér és a pesti oldalon a villamosmegálló, a Széchenyi tér felszíni felújításáról van-e szó - nyilatkozta az atv.hu-nak. Azt “hülyeségnek”, nevezte, hogy főpolgármesterként ne mert volna több pénzt kérni a kormánytól.
2020. június 9. kedd 11:34 - HírExtra

Tarlós István véleménye szerint “hírhamisítás” az az állítás, hogy ő már a tender kiírása előtt tudta, hogy a Lánchíd felújítására kevés lesz a pénz. A volt főpolgármester az atv.hu érdeklődésére azt nyilatkozta, ő soha nem mondta azt, hogy tudja, hogy kevés a pénz a Lánchíd felújítására. „A pénz, amire kevés volt, az nem a Lánchídnak magának a felújítása, hanem összességében a négy-öt elemből álló komplexum, a Lánchíd, a Váralagút, a Clark Ádám tér és a pesti oldalon az Eötvös téri villamosmegálló, illetve az ahhoz kapcsolódó Széchenyi tér felújítása” - mondta.

A Népszava írt arról egy ma megjelent cikkében, hogy Tarlós István egy interjúban arról beszélt, nem érti, hogy Karácsony Gergely főpolgármester miért nem írta még ki az új tendert a Lánchíd felújítására, hiszen a hídra megvan a fedezet. A lap úgy fogalmaz: „Arról szemérmesen hallgatott a kormányközeli TV2-nek adott interjúban, hogy már a tender kiírása előtt is tudta: a meglévő pénz nem lesz elég.” A Népszava a cikkében felidézi, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a felújításszervező BKK akkor 14,4 milliárd forintban határozta meg a szükséges támogatási összeget, “de Tarlós István egyszerűen nem mert ennyit kérni”.

A lap ezt a Közlekedési Egyesület Facebook-posztjából idézi. „Márpedig az egyesület elnöke, Dorner Lajos korábban Tarlós István közeledési tanácsadója volt”, írják a cikkben.

Minderre Tarlós István most azzal reagált, hogy Dorner Lajos nem is mellette, hanem Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes mellett dolgozott, másrészt a Lánchíd felújításába ő nem vonta be Dorner Lajost. Arra, hogy ő nem mert volna a kormánytól több pénzt kérni a Lánchíd felújítására, Tarlós István azzal reagált: “ez hülyeség”, légből kapott.
 

A volt főpolgármester emlékeztetett, hogy ő tavaly júniusban a nagyon magas, 34-35 milliárdos kivitelezői árajánlatot elfogadhatatlannak tartotta. De ezúttal is megerősítette az általa az elmúlt napokban több nyilatkozatában is elmondottakat, miszerint a 23,7 milliárd hozzáférhető és ez elég kell hogy legyen a Lánchíd felújítására. „Óriási különbség van aközött, hogy egy elemet vagy négy elemet kell-e felújítani” – tette hozzá.

Azt Tarlós István “őrültségnek” nevezte a Széchenyi tér arculata miatt, hogy a Lánchíd másik oldalán esetleg felszíni villamosmegállót csinálnának.

Tarlós István szerint mindennek fényében érthetetlen , hogy miután a múlt évben a november végén-december elején elkészült a Főmterv és a Műegyetem szakvéleménye (és már alpinistákat is alkalmaztak), amiben leírták, hogy hat hónapot lehet már csak várni a felújítással, az azóta eltelt hat hónap alatt “legalább feltételesen” miért nem írta ki Karácsony Gergely a tendert a Lánchídra ahelyett, hogy “nézegetnék a hidat naponta, hetente”. A Lánchíd felújítására a pénz megvan, hozzáférhető - ismételte meg most is.

Tarlós István, mint mondta, nem érti a Népszavát sem. „Nem hallanak, vagy nem tudnak olvasni?” – reagált arra, hogy ő bármikor is azt nyilatkozta volna, hogy eleve tudta, hogy kevés a pénz a Lánchíd felújítására. Ennek semmi alapja nincs - állítja.

Munkatársunk kérdésére, hogy ő egyetért-e Tállai András államtitkár súlyos állításával, hogy a jelenlegi városvezetés „elherdálta” a Lánchíd felújítására félretett pénzt, Tarlós István azt mondta: a Pénzügyminiszrérium “adataival és számítási módszerével” ő nem foglalkozott, ezért erre nem tud reagálni.

Forrás: atv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását