2024. április 19. - Emma

Elfogadott-e pénzt Szanyi Tibor?

A parlamentben tiltott helyen történő dohányzás miatt a közelmúltban jogerősen 50 ezer forintra bírságolt Szanyiról MSZP-hez közeli források azt szivárogtatták ki, hogy frakcióvezetői ambícióinak megvalósítása érdekében keresett a dohányiparnál szövetsége
2008. május 21. szerda 16:52 - Hírextra
Ha a gazdasági reklámozásról szóló törvényjavaslatnak a Szanyi által T/5451/50 számon benyújtott módosítása átmenne a parlamenten, akkor a jelenleg hatályos törvény által SZIGORÚAN TILTOTT internetes, telefonos, e-mailes, postai, SMS és MMS dohányreklámok küldése is legálissá válna, valamint lehetőség nyílna az élelmiszerboltokban történő, személyes adatok megszerzésére irányuló promóciók megtartására. Gyakorlatilag senki nem menthetné meg a gyerekeket attól, hogy a dohányipar folyamatosan bombázza őket reklámokkal.

A törvény általános vitájának május 6-i vitanapján Szanyi kijelentette: "Ezen a fórumon is szeretném elmondani, és minden elfogultság nélkül, ezt hozzáteszem, ami a dohányügyeket illeti, itt én úgy látom, hogy egy picit túlfutunk a kívánatos célokon. Már csak azért is, mert olyan előírásokat alkalmazunk a dohányreklám esetében, aminek gyakorlati hatása, mármint az elret-tentés a fogyasztás visszaszorítása tekintetében szinte elhanyagolható vagy egész pontosan zéró.

 Mindamellett kiteszi a dohánygyártókat és a dohányforgalmazással foglalkozó vállalkozásokat annak, hogy egyetlenegy apró, pici eltérés miatt nagyon súlyos büntetéseket kockáztatnak, illetve róhatnak rájuk.". Ehhez csak annyit fűznénk, hogy SZANYI NEM MOND IGAZAT! Az elképesztő mértékű illegális dohányreklám jelentős mértékben járult hozzá az ijesztő mértékben növekvő gyermekdohányzáshoz. A kormány javaslatát alapvetően megtorpedózó Szanyi később hozzátette: "Én ismerek olyan élelmiszerbotrányokat, meg azt hiszem, valamennyien ismerünk olyanokat, amelyek során kiderült, hogy sokkal nagyobb kárt tud okozni az emberi szervezetben egy-egy termék elfogyasztása, mint akár három doboz cigaretta elszívása. Elnézést, nem akartam itt a dohányzásnak reklámot csinálni, csak úgy jelzem nagy tisztelettel, hogy meglehetősen viszonylagosak ezek a kérdések.". Szanyi nem először lobbizik a dohányipar érdekében. Még akkor is a kiállt a Forma 1-es dohányreklámozás folytatása mellett, amikor már nyilvánvaló volt, hogy az az Európai Unió Magyarországra is kötelező érvényű 33/2003/EK direktíváját súlyosan sérti
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását