2024. május 6. - Ivett, Frida

Nehezedett az emberek élete

A Fidesz szerint az elmúlt másfél évben az emberek élete jelentősen nehezedett - mondta a párt szóvivője szerdán Budapesten azt követően, hogy a pénzügyminiszter kijelentette: az elmúlt másfél évben sikerült a korábban megbomlott államháztartási egyensúly
2008. február 6. szerda 18:33 - Hírextra

Az emberek élete az elmúlt másfél évben jelentősen nehezedett - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján Veres János szavaira reagálva.

A fideszes politikus hozzátette: ha a kormány komolyan gondolja a konszolidációt, akkor egy dolgot kell tennie, visszaadni azt a pénz, amit ebben az időszakban hazugságokkal, adóemelésekkel, különböző sarcokkal elvett az emberektől. A szóvivő álláspontja szerint ezt jelenti a konszolidáció.
Veres János ma ismét megpróbálkozott azzal, hogy félrevezesse az embereket - mondta Szijjártó Péter.

Az ellenzéki párt szóvivője hozzátette, a valóság az, hogy tavaly mélyült a szociális válság. Mint mondta, Magyarországon - a régióban egyedülálló módon - csökkentek a reálbérek, ugyanakkor a családok terhei folyamatosan nőnek, hiszen az adóterhek, a megélhetési költségek emelkedtek.
A szóvivő úgy vélte, 2007-ben a megszorítások újabb lendületet kaptak.

Arra az újságírói megjegyzésre, miszerint a pénzügyminiszter azt ígérte a sajtótájékoztatón, hogy a népszavazás eredményétől függetlenül nem fogják pótolni azt a hiány, ami a vizitdíj, a kórházi napidíj, illetve a tandíj esetleges kieséséből származik, Szijjártó Péter úgy reagált: "jobban tenné Veres János, ha nem fenyegetőzne".

Mint a Fidesz politikus mondta, ez a megjegyzés jól mutatja Veres János nem túl szoros viszonyát a demokráciához.

A pénzügyminiszter a kormányszóvivő sajtótájékoztatón - egyebek mellett - azt mondta: az elmúlt másfél év kiigazító intézkedései eredményt hoztak. Ez megadja azt az esélyt - tette hozzá -, hogy az EU túlzott deficit eljárása 2009-ben megszüntethető legyen.

Veres János közölte: 2008-ban a várható államháztartási hiány a GDP-hez viszonyítva 4 százalék lesz.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását