2024. május 3. - Tímea, Irma

A "Csukás Istvánba" járnak a diákok

Január óta hivatalosan is viseli, de ünnepélyes keretek között csak csütörtökön veszi fel Csukás István író-költő nevét a Zala megyei Teskánd általános iskolája.
2008. május 21. szerda 12:27 - Hírextra
Először az intézményben is elhessegették a gondolatot, és maga a név viselője is ódzkodott attól, hogy iskolát nevezzenek el róla, a gyerekek győzködése azután mégis meghozta az eredményét. Várszegi János azt mondta: a diákok titkos szavazással és elsöprő többséggel javasolták azt, hogy a népszerű mesehősök kitalálójának nevét viselje iskolájuk.

"Úgyis túl népszerű ahhoz, hogy egy kis zalai iskolának adja a nevét" - említette a vezető húzódozásuk egyik indokát, hozzátéve, hogy a gyerekek akarata előtt meghajolva azért mégis felhívták az írót. Ő először szerényen elzárkózott a lehetőség elől, de a többszöri látogatás és kölcsönös ismerkedés után mégis beadta a derekát.

Az igazgató elmondta, hogy a procedúra szerencsére nem lett bonyolultabb attól, hogy meglehetősen szokatlan módon élő személyről kívánták elnevezni az iskolát, ehhez Csukás István végül egy visszavonhatatlan, írásos beleegyező nyilatkozatot is adott. Az ő kérésére éppen a gyermeknapra időzítve tartják meg az ünnepséget is.

A csütörtöktől Csukás István Nevelési és Oktatási Gyermekközpont nevet viselő intézmény kétnapos rendezvényt szentel a nagy eseménynek. Az első nap névadó ünnepélye és névtáblaavatója után pénteken számos gyermekprogram mellett az író műveiből készült filmeket is láthatnak az érdeklődők, és természetesen Pom-Pom, Mirr-Murr és Bagaméri "apukájával" személyesen is találkozhatnak olvasói Teskándon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását