2024. április 28. - Valéria

Terítéken az ÁSZ

A kormány vélhetően támogatni fogja azt az ÁSZ 2007. évi tevékenységéről szóló országgyűlési határozati javaslathoz beérkezett módosító indítványt, amely arra ösztönzi a kabinetet, gondolja végig, hogy az Állami Számvevőszék számára biztosított-e a megfel
2008. május 20. kedd 08:25 - Hírextra

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2007. évi tevékenységéről szóló jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitájában Keller László elmondta: az előterjesztéshez három módosító javaslat érkezett, amelyek közül egy közvetlenül ugyan nem kapcsolódik a most tárgyalandó határozati javaslathoz, ám mégis átgondolásra érdemes.

A Pénzügyminisztérium államtitkára emlékeztetett: az Országgyűlés idén tavasszal fogadta el azt a törvényt, amely rendelkezik az állami vezetők vagyongyarapodásának vizsgálatáról. A törvény ezt a feladatot az ÁSZ-hoz rendelte - tette hozzá.

Közölte: a képviselők most benyújtott módosító javaslatukban azt szorgalmazzák, a kormány gondolja végig, hogy az ÁSZ-nál e feladat ellátásához minden törvényes feltétel biztosított-e.

Ezt indokolt végiggondolni, és ez a javaslat valószínűleg támogatható lesz - közölte Keller László.
Több felszólaló nem volt, így Mandur László, az ülést vezető alelnök lezárta a vitát. A módosító javaslatokról az Országgyűlés várhatóan következő ülésén dönt - mondta Madur László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását