2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyurcsány: újabb magyar cégek érkezhetnek Montenegróba

A már most is jelen lévő magyar nagyvállalatok mellett újabbak érkezhetnek Montenegróba, de Magyarország a kis- és középvállalatokat is befektetésekre ösztönzi - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Budapesten, miután tárgyalt montenegrói partner
2008. május 20. kedd 15:57 - Hírextra

"Egymás után jelennek meg jelentős befektetéssel magyar vállalatok: a Magyar Telekom, az OTP, a Hunguest. Jelentős, nagy beruházásra készül a Trigránit, a Ganz Acélszerkezet, a Danubius, az MVM, vagy éppen a Mol" - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: Magyarország támogatja a kis- és középvállalkozások ottani befektetéseit is.

Montenegróban Magyarország a legnagyobb külföldi befektető - emelte ki a két miniszterelnök.
Milo Djukanovic hangsúlyozta, hogy Magyarország és Montenegró gazdasági és politikai kapcsolatai kitűnőek. Országa további gazdasági fejlődésével kapcsolatban optimista - tette hozzá.

A kormányfő kiemelte: sikeres a reformfolyamat Montenegróban. Két évvel a függetlenné válás után dinamikus a gazdasági fejlődés, nagy hangsúlyt fektetnek a befektetések biztonságának megteremtésére is - fűzte hozzá.

Montenegrónak stratégiai érdeke az uniós és NATO-csatlakozás, reméli, hogy országa hamarosan tagjává válik a két közösségnek - hangsúlyozta Milo Djukanovic.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, Magyarország továbbra is elkötelezett abban, hogy Montenegró - teljesítve a tagság valamennyi feltételeit - megtalálja az utat a NATO és az Európai Unió felé. Ugyanakkor ez nem lesz egyszerű folyamat, hiszen például az unió "nem ég a bővítés lázában" - tette hozzá.

Montenegró 2006-os függetlenné válása óta a keddi volt az első magyar-montenegrói kormányfői tárgyalás. Milo Djukanovic budapesti látogatásán aláírták a magyar-montenegrói kormányközi megállapodást a szociális biztonsági együttműködésről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását