2024. május 16. - Mózes, Botond

Jól vizsgázott a roaming-szabályozás

"Az európai jogalkotó szándékának megfelelően az eurotarifa mára a barangolás alapdíjszabásává vált az Unióban, jóllehet a törvényalkotás során sok kétség merült fel. Mára viszont elmondhatjuk, hogy nyáron életbe lépett európai roaming-rendelet nem hogy á
2008. január 18. péntek 12:15 - Hírextra
A Brüsszelben 2008. január 17-én ismertetett tanulmány szerint a tervnek megfelelően zajlik az európai mobilszolgáltatók átállása az eurotarifára. 2007 harmadik negyedévében az előző negyedévihez képest a roaminghívások átlagos bruttó kiskereskedelmi ára 69 eurócentről 62 eurócentre, a külföldön fogadott hívások átlagos kiskereskedelmi ára pedig 34 eurócentről 30 eurócentre csökkent. Az ERG félévente végez adatgyűjtést, hogy az európai díjak változása pontosan követhető legyen. Ez szolgáltatja majd az adatokat a roaming-rendelet ez év végén esedékes bizottsági felülvizsgálatához.

Herczog Edit üdvözölte, hogy a mobilszolgáltatók túlnyomó többsége, így a három magyar mobilszolgáltató is, eleget tesz az uniós rendelkezéseknek, és összes barangoló (roaming) ügyfelüknek felkínálják, hozzáférhetővé teszik az eurotarifát. "A rendelet végrehajtása a mobilszolgáltatók részéről gördülékenynek bizonyult, noha előfordulnak átláthatatlan ajánlatok, amelyekmegakadályozzák a fogyasztókat az új uniós rendelkezések előnyeinek teljes kihasználásában. Az európai hírközlési hatóságok most az SMS-díjak alakulását vizsgálják, miután néhány szolgáltató emelte a külföldi szöveges üzenetek díjait. Az európai jogalkotók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fogyasztók mihamarabb kedvező változást érezzenek ezen a területen is"- tette hozzá a szocialista EP képviselő.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását