2024. március 29. - Auguszta

Nem tudni, ki dobta meg a Microsoft-vezért

Egyelőre nem tudni, ki volt az a fiatalember, aki tojásokkal dobálta meg Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját hétfőn, a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Te változtatod meg a világot című előadása kezdetén. Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum kedde
2008. május 20. kedd 14:00 - Hírextra

D. Szekeres Ágnes, az egyetem sajtófőnöke az MTI kérdésére kedden elmondta: a fiatalember valószínűleg nem az intézmény hallgatója.

Az intézmény a nap folyamán közleményben azt tudatta: ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek. A sajtófőnök azt mondta: azért döntöttek a korábbi szándékaikkal szemben mégis így, mert a fiatalember a rendőrségen írásos nyilatkozatot tett, s eszerint személyes adatait nem lehet kiadni.

(Az SG internetes hírmagazin úgy tudja, hogy N. György informatikus hallgató választotta a tiltakozás e formáját.)

A sajtófőnök közlése szerint a fórumot a Microsoft szervezte, az teljesen nyitott volt az érdeklődők előtt. A cég végezte a regisztrációt és az ellenőrzéseket is. A rendezvény szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott, a táskákat kint kellett hagyni.

A fórum különlegessége az volt, hogy a szuperóriás cég Európában először Budapesten és a Corvinus egyetemen tartotta ezt a fórumát - mondta D. Szekeres Ágnes, hozzátéve: ilyen típusú rendezvények régóta vannak az intézményben.

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megdöbbentő, hogy Magyarországon fizikai erőszakkal válaszoljanak a gazdasági és technológiai verseny által kiváltott helyzetre.

A hazai média zömének figyelmét két tojással sikerült elterelnie egy provokatőrnek arról, hogy megszületett egy újabb olyan kezdeményezés, amely Magyarország gyarapodását, a digitális szakadék mérséklését, a vállalkozások megerősödését és a hazai informatikai ipar fejlődését szolgálja - írták az állásfoglalásban.

Mindenkinek joga, hogy igazságát képviselje. De elfogadhatatlan az erőszak, mások méltóságának, Magyarország jó hírének megsértése, a médiafigyelem megszerzése érdekében. Bár nem a mi felelősségünk, de mégis megkövetjük a Microsoft vezérigazgatóját a történtek miatt - zárja a szervezet a közleményét.

Steve Ballmer hétfőn tartott előadást az egyetemen, miután átvette az intézmény díszpolgári címét. Néhány mondata után a nézőtéren felállt egy fiatalember és angolul kritizálni kezdte a Microsoft és a magyar kormány közötti megállapodást. Ezt követően tojásokat vett elő és megcélozta a Microsoft-vezért.

Steve Ballmer a tojások elől a pulpitus mögé menekült, így egyetlen tojás sem találta el. A fiatalembert kivezették a teremből, Steve Ballmer pedig folytatta előadását, amelyben a cég történetéről és filozófiájáról, ezen belül az egyéni teljesítmények jelentőségéről beszélt.

"Ez volt az első alkalom, hogy tojással dobáltak meg tízéves korom, 1966 óta" - mondta az eset után Steve Ballmer az MTI kérdésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását