2024. április 25. - Márk

Madame Tussaud terjeszkedne

Bécsbe készül a világhírű londoni Madame Tussaud-panoptikum, legalábbis az osztrák fővárosra is szeretné kiterjeszteni hálózatát. A Merlin Entertainments Group üzemeltetné az Óriáskereket is a vidámparkban.
2008. május 20. kedd 14:29 - Hírextra

Ráadásul a viaszbábuiról nevezetes panoptikum anyavállalata, a Merlin Entertainments Group azt fontolgatja, hogy "két legyet egy csapásra"-alapon átveszi a világ legrégebbi vidámparkjában, a Praterben működő Óriáskerék üzemeltetését is. (A több mint száz éves, 64 méter magas Riesenrad a park egyik fő nevezetessége.)

A cég képviselője kedden elmondta, hogy a panoptikum és az óriáskerék kombinációja ellenállhatatlan üzleti koncepciónak tűnik, elvégre a családi szórakoztatásban is szükség van a szinergiákra.

A Merlin azt tervezi, hogy az Óriáskerék környékén 2500 négyzetméternyi területet bérel, ahol 10-12 millió eurós beruházással - New York, Amszterdam, Las Vegas, Sanghaj, Hongkong, Washington és Berlin után - újabb gyűjteményt rendez be. Az elképzelés szerint a bécsi panoptikumot mintegy 70-100 viaszfigura népesítené be, kezdve az osztrák zenei óriásoktól egészen a jelenkori társasági élet krémjéig. Az utóbbiakat - akiket még nem választottak ki - Londonba invitálnák, hogy alakjukat viaszba öntsék.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását