2024. május 16. - Mózes, Botond

Éremdús kajak-kenus hétvége

A magyar válogatott hat arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet, valamint a kenusoknál és a női kajakosoknál újabb két-két kvótát gyűjtött a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon.
2008. május 19. hétfő 07:24 - Hírextra

A szombati két győzelmet a női kajakosok szerezték: Benedek Dalma egyesben, a Medveczky Erika, Faldum Bereniké duó pedig párosban diadalmaskodott 1000 m-en. Kucsera Gábor előbb a leghosszabb távon K-1-ben, majd 500 m-en négyesben is másodikként zárt, utóbbi számban Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán és Kadler Viktor voltak a társai. A férfiakhoz hasonlóan a Paksy Tímea, Kozák Danuta, Benedek, Fazekas Krisztina összeállítású olimpiai távú, azaz 500 m-es női négyes is ezüstérmes lett.

Vasárnap délelőtt mindhárom női szám magyar sikert hozott: Kovács Katalin (K-1) és a Kozák, Szabó Gabriella duó (K-2) 500 m-en, a Paksy, Benedek, Keresztesi Alexandra, Fazekas kvartett pedig 1000 m-en nem talált legyőzőre, utóbbi egység megvédte címét. A páros - győzelme mellett - kvótát is kiharcolt Magyarországnak a pekingi játékokra. A két második helyet kenusok szerezték a második nap első felében: a Kozmann György, Kolonics György egység és a Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál, Horváth Gábor összeállítású kvartett egyformán 500 m-en állhatott fel a dobogó második fokára.

A legrövidebb távon, 200 m-en a kilenc számból nyolcban jutott medál a magyaroknak. A női kajaknégyes - Paksy, Kozák, Fazekas és Patyi Melinda - szállította az egyetlen elsőséget. A kenus kvartett - Joób, Balázs, Sarudi, Horváth - újabb ezüstöt szerzett és Molnár Péter (K-1) is másodikként rúgta be a hajóját a célba. A Fazekas, Patyi és a Molnár, Kadler duó (mindkettő K-2), valamint a Kovács Gergely, Végh Attila kettős (C-2), Foltán László (C-1) és a férfi kajaknégyes - Sík Márton, Csamangó Attila, Boros Gergely, Babella Balázs - egyformán harmadik lett.

A kenus kvóták számát a Sáfrán-testvérek, Mihály és Mátyás gyarapították a szombati 1000 m-en elért ötödik helyükkel, a pekingi játékokon így öt magyar képviselheti a szakágat. Kajakban a nőknél hat, a férfiaknál pedig hét versenyzőt indíthat majd Magyarország az olimpián.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását