2024. május 5. - Györgyi

Elisszuk a jövőnket

Az indokolatlan vízpazarlás miatt rohamosan fogynak az ivóvízkészletek a Földön; Spanyolországban és Cipruson a szárazság, Mianmarban a ciklon okozta rombolás miatt nincs elegendő ivóvíz - számol be a Magyar Nemzet.
2008. május 19. hétfő 11:42 - Hírextra
A fejlett országok nem fordítanak kellő figyelmet fogyasztásukra, és még a könnyen megoldható változtatásokat sem végzik el, legtöbbször anyagi okokra hivatkozva. Spanyolországban például rég nem látott szárazság tombol, az országban 60 éve nem volt ilyen kevés csapadék, épp ezért a madridi kormánynak rendkívüli intézkedéseket kellett bevezetnie: több száz euróra büntetik azokat, akik feltöltik a medencéjüket, vagy lemossák autójukat. Súlyos problémát okoz a vízhiány a katasztrófa sújtotta Mianbarban is, ahol a katonai vezetés még mindig nem engedi be a külföldi segélyszervezeteket, megfosztva ezzel a lakosságot az élelemtől, gyógyszerektől. Több ezren még tiszta ivóvízhez sem jutnak. Budapesten ugyanakkor jelenleg nem kell vízhiánytól tartani: csak a gellérthegyi Gruber József víztárolóban lévő vízmennyiség elég a főváros napi vízszükségletének kielégítésére - a medence teljes feltöltés nélkül is elég szinte a teljes pesti oldal vízellátására, sőt még Budára is jut belőle.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását