2024. április 29. - Péter

A herceg ökofaluja

A brit trónörökös, Károly herceg köztudomásúlag megveti a modern építészetet és síkra száll a megújuló energiaforrások használatáért. Most ezt a két "szenvedélyét" egyesíti egy projektben: egy tizenkétezer lelkes öko-település létesítésén fáradozik, amely
2008. május 19. hétfő 07:04 - Hírextra

A Devon grófságban található Plymouth közelébe tervezett "Sherford" már megkapta az építési engedélyt.

A tervek szerint a tradicionális település energiaszükségletének felét megújuló forrásokból fogja fedezni - a tetőkön elhelyezett napelemekkel és a falu parkolójában álló, százhúsz méter magas szélerőművekkel (a herceg mindazonáltal a közelmúltban nem engedélyezte, hogy saját otthona, Balmoral mellett szélkerék létesüljön).

Az építőanyagokat 80 kilométeres körzetből kell beszerezni, tilos a műanyag ablakok használata, a házak pedig legfeljebb ötemeletesek lehetnek. A település nagy részén nem szabad majd autóval közlekedni, az összes vizet vissza fogják forgatni, a tetőket növényekkel ültetik be. A jókora falu elmaradhatatlan része lesz egy krikettpálya, csakúgy, mint a jellemzően brit stílusú dupla és négyes kémény a háztetőkön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását