2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kovács aranyérmes 500 m-en

Kovács Katalin nyerte a kajak egyesek 500 m-es versenyét a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon. A döntők első napjához hasonlóan vasárnap is szakadó eső fogadta a versenyzőket és a nézőket az Idroscalo szabadidőparkban.
2008. május 18. vasárnap 11:56 - Hírextra

A maroknyi, de annál lelkesebb magyar szurkolótábort - a sportági világversenyek immár elmaradhatatlan színfoltját jelentő "Beé-középet" - azonban ez mit sem zavarta, a néhány fős csoport már 9 órától "melegített" a dobokkal, kereplőkkel és tréfás szópárbajt vívott a helyi hangosbeszélő kezelőjével: a "Ria, ria, Hungária!" csatakiáltásra "Lia, lia, Itália!" volt a válasz.

A hangulatra tehát nem lehetett panasz, s várható volt, hogy az első A döntőt követően csak fokozódik a magyarok öröme, hiszen Kovács világbajnoki címvédőként egyértelműen arra törekedett, hogy a tavalyi ezüst után ezúttal az Eb-n is győzelmet ünnepelhessen.

Az MTK 23-szoros vb-győztes, párosban olimpiai bajnok klasszisa a 4-es pályára kapott besorolást, mellette az a német Katrin Wagner-Augustin készülődött, aki tavaly, Pontevedrában megelőzte őt. A táv első fele aztán nem nekik, hanem az ukrán Inna Oszipenko-Radomszkának sikerült a legjobban, ő azonban ezzel el is lőtte a puskaporát, a második 250-re már visszaesett. Ekkor jött Kovács és Wagner-Augustin, akikhez csatlakozott a hazai kedvenc, immár 44 éves Josefa Idem is, és ez a hármas öldöklő csatát vívott az első helyért. Az utolsó méterekhez érkezve a magyar klasszis vezetett, de riválisai egyre jobban megközelítették. Kovács előnye azonban végül kitartott a célig, így magyar sikernek tapsolhatott a közönség.

A klasszis a győzelem ellenére nem volt teljesen elégedett:
"Ez az esős idő az én hangulatomra is rányomta a bélyegét. Ilyenkor nehezebben melegedik be az ember, nehezebben készülődik a rajthoz. A futam közben sem éreztem túl jól magam. A rajtom jól sikerült, de nem akartam nagyon eljönni az elején. A végén éreztem, hogy a német nagyon hajrázik, de már 150 méterrel a cél előtt tudtam, hogy ha nem hibázok, nyerni fogok, így nem aggódtam. Természetesen nagyon örülök a győzelemnek" - mondta az eredményhirdetés után Kovács Katalin.

A férfiak K-1-es futamot a dán Kasper Bleibach nyerte, C-1-ben pedig az orosz Nyikolaj Lipkin győzött, magyar részről a kajakos Molnár Péter és a kenus Fürdök Gábor is a B döntőben volt érdekelt, ott előbbi 7., utóbbi pedig 8. lett, ez összesítésben a 16., illetve 17. helyet jelentette.

Ezekben a számokban nem gyűjtöttek újabb kvótákat a magyarok, Kovács már tavaly szerzett, a két férfi versenyző pedig - azzal, hogy nem jutott a fináléba - messze volt a pekingi indulási jog kiharcolásától.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását