2024. április 19. - Emma

Jövőre futballban ég majd az ország

Jövőre a nyolc korosztályos labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőtornából hetet Magyarország rendezhet meg.Az U17-es és U19-es férfi, illetve női Eb-selejtezők és elitkörök közül csak egynek nem Magyarország lesz a házigazdája.
2008. december 5. péntek 06:10 - Hírextra
"A sportdiplomáciában igen erősek vagyunk, az MLSZ pozíciója az európai labdarúgás egészét tekintve előkelőbb, mint válogatotté a világranglistán" - mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapján Elbert Gábor főtitkár. "A női labdarúgásra irányuló stratégiánk része volt, hogy azoknak a tornáknak is házigazdái legyünk. Komoly siker, hogy végül ennyi eseményt itthon rendezhetünk meg."

Elbert hozzátette: a kvalifikációs sorozatok a telki edzőcentrum hatékony kihasználására is remek lehetőséget nyújtanak.

Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó szakmai csapat vezetője azt emelte ki: a sok rendezésnek fel kell hívnia az illetékesek figyelmét arra, hogy mennyire fontos az új stadionok építése. A holland szakember úgy vélte, a sportág népszerűsítéséhez a tornák mellett korszerű helyszínekre, edzőpályákra és kiegészítő létesítményekre van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását