2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vita a Vízműveknél

Egymásnak ellentmondó javaslatot fogalmazott meg pénteken a Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósága és a felügyelőbizottsága a cég vezérigazgatójával kapcsolatban - tudta meg az MTI a testületek tagjaitól.
2008. május 17. szombat 08:30 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint az igazgatóság többsége úgy foglalt állást, hogy a május 30-i társasági közgyűlésen javasolják Haranghy Csaba vezérigazgató visszahívását. Új vezérigazgató személyére azonban nem tett javaslatot az igazgatóság. A felügyelőbizottság viszont határozatban támogatta azt, hogy továbbra is a posztján maradjon a vezérigazgató.

Az MTI információi szerint Demszky Gábor főpolgármester a cég többségi tulajdonával rendelkező fővárosi önkormányzat képviselőjeként nemrég megegyezett a külföldi befektetők képviselőjével, az RWE egyik vezetőjével abban, hogy továbbra is Haranghy Csaba lesz a vezérigazgató. A cég ugyanis eredményesen látja el közszolgáltatói feladatát, és negatív felhangok sincsenek körülötte.

A cég 25 százalékos tulajdonrészével rendelkező külföldi befektetőkkel a fővárosi önkormányzat nevében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes munkatársai egy éve tárgyalnak a vízdíjszámítási képlettel és a befektetőket megillető menedzsmentdíjjal összefüggő szabályozás módosításáról.
Az önkormányzat gazdasági bizottsága az elmúlt hónapokban többször is elhalasztotta a kérdés lezárását, mivel a testület a városvezetéstől azt a jelzést kapta, hogy még zajlanak a tárgyalások. Így nincs még lezárva a 2006-os és a 2007-es menedzsmentdíj ügye sem. Részben ezzel függ össze, hogy a vízművek igazgatósága pénteken nem fogadta el a cég múlt évi mérlegbeszámolóját. Hagyó Miklós szakértői stábjának a menedzsmentdíj rendezését érintő legutóbbi javaslatát a vízművek számítási hibák miatt nem fogadta el.

Ahhoz, hogy a vízművek társasági közgyűlése dönthessen a vezérigazgató-váltási javaslatról, szükség lesz arra is, hogy a következő két hétben a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága határozzon arról, hogy miként szavazzon a többségi tulajdonos képviselője a közgyűlésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását