2024. május 3. - Tímea, Irma

Elnököt választ a HÖOK

Elnököt választ ma a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A gödöllői tisztújító közgyűlésen választják meg a kilencfős elnökséget és háromtagú felügyelőbizottságot is.
2008. május 17. szombat 09:34 - Hírextra
Az elnököt egyszerű többséggel választják, tehát a közgyűlésen a jelöltnek a mandátumok 50 százalékát plusz egy szavazatot kell megszereznie.

Csak az eddigi elnök, Miskolczi Norbert jelezte péntek délutánig, hogy indul a szervezet vezetői posztjáért.

A HÖOK jelenlegi első embere az elmúlt két év legnagyobb sikerének a népszavazáson született eredményt tartja, amellyel a tandíj eltörléséről döntöttek az emberek. Az, hogy nem kell tandíjat fizetni, várhatóan több embert vonz a felsőoktatásba - mondta. Sikernek nevezte azt is, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal napirendre sem tűzte legutóbbi ülésén a rektorok tandíjról szóló javaslatát.

Miskolczi Norbert kitért arra, hogy újbóli megválasztása esetén kiemelten foglalkoznának a hátrányos helyzetű hallgatókkal, ez külön elnökségi tag feladata lenne. Szintén külön elnökségi tag foglalkozna a költségtérítést fizető hallgatókkal.

A szervezet újonnan megválasztott elnökének mandátuma 2009. január 1-jétől 2010 végéig szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását