2020. szeptember 29. - Mihály

A Párbeszéd a fehérorosz helyzetre kér reagálást

A Párbeszéd felszólítja a magyar kormányt, hogy ne hallgasson tovább, haladéktalanul ítélje el a választások elcsalását, az emberi jogok tömeges megsértését Belaruszban, és kérjen magyarázatot a belorusz nagykövettől az ott történtekről - írja a HírExtrához eljuttatott közelményében a párt.
2020. augusztus 12. szerda 08:34 - HírExtra

A Párbeszéd közleménye: 

"Aljakszandr Lukasenka elnök, Orbán belorusz barátja eddig is diktatórikus eszközökkel vezette az országot, de most sokkal durvább lépéseket tett. Aggasztóak a tömeges választási csalásokról, a jelöltek és a kampányban dolgozók bebörtönzéséről, valamint a tüntetők elleni brutális fellépésről szóló hírek, miképp az is, hogy az ellenzéki felmérések szerint győztes ellenzéki jelöltnek külföldre kellett menekülnie biztonsága érdekében.

A Párbeszéd kiáll a jogaikért és szabadságukért, a diktatúra ellen küzdő belorusz emberek mellett, és szolidaritásunkat fejezzük azok iránt, akiket atrocitások értek a politikai véleményük kifejezése miatt.

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, ha a kormány cenzúrázza a közmédiát, ha a hatalmon lévők nem garantálják a szabad és tiszta választásokat, ha az állam fellép a szabadságjogaikért küzdő emberek ellen – mind itthon, mind külföldön.

Párbeszéd ezért felszólítja a magyar kormányt, hogy ne hallgasson tovább, Orbán ne mentegesse a végtelenségig diktátor barátját, hanem haladéktalanul ítélje el a választások elcsalását, az emberi jogok tömeges és brutális megsértését Belaruszban, és kérjen magyarázatot a belorusz nagykövettől az ott történtekről."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását