2024. április 27. - Zita

Az ellenzék deklarálja a büdzsé elutasítását

Megfelelő üzenet lesz a szocialistáknak, ha – az MDF-hez hasonlóan – minden ellenzéki párt deklarálja, hogy nem szavazza meg ősszel a költségvetési törvényt; így az MSZP fél évvel előbb hozhatná meg politikai döntését a kisebbségi kormányzás m
2008. május 17. szombat 12:47 - Hírextra
Dávid Ibolya Orbán Viktornak, Kóka Jánosnak és Semjén Zsoltnak címzett levelében ismét leszögezi, hogy az MDF nem szavazza meg a költségvetési törvényt, szerepeljenek bármilyen számok a tervezetben. Ez ugyanis nem jelentene mást, mint a kormány programjának elfogadását, támogatását - indokolja a párt döntését az ellenzéki vezető.

Hozzáteszi: az MDF nem bízik a Gyurcsány-kormány 4 éve tartó "koncepciótlanságában", ezért nem is kívánja a költségvetési törvény megszavazásával hatalomban tartani.

Dávid Ibolya szerint az ország érdekében nem szabad egy előrehozott választás kiírásáig, vagy egy új miniszterelnök kinevezéséig fél évet elvesztegetni.

Az ellenzéki vezető emlékeztet arra: Gyurcsány Ferenc korábban úgy nyilatkozott, hogy bár érdemi reformokra, változtatásokra már nem készül, a következő két évben szavazásról szavazásra kívánja megteremteni kormánya szükséges parlamenti támogatását.

"A Magyar Demokrata Fórum szerint azonban az ország erre nem ér rá" - fogalmaz a levélben Dávid Ibolya.

A kialakult politikai patthelyzetben vízválasztó szerepe lesz a kisebbségi MSZP-kormány által ősszel benyújtásra kerülő költségvetési törvényjavaslatnak - áll a levélben. Dávid Ibolya megfogalmazása szerint ezzel a kormánypárti politikusok is tisztában vannak, hiszen nemrég Gyurcsány Ferenc is azt nyilatkozta, hogy a költségvetés leszavazása esetén le kell mondania a kormánynak és a büdzsé elutasítása esetén Juhász Ferenc szocialista elnökhelyettes is előrehozott választásról beszélt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását