2024. április 29. - Péter

Visszaszerzett földterület

Három éve húzódó pert nyert meg Balassagyarmat önkormányzata, így újra a tulajdonába került egy korábban lakópark céljára eladott, de a vevő által ki nem fizetett héthektáros földterület - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Nógrád megyei város alpolgármeste
2008. május 16. péntek 12:57 - Hírextra

Csach Gábor (Fidesz) elmondta: 2003 decemberében még az előző önkormányzat kötött adásvételi szerződést az akkori Csúcs, majd Montavia Kft.-vel a héthektáros, Springa-dombként ismert ingatlanra. A beruházó lakóparkot akart építeni a területen.

Hozzátette: az akkori - 2006 őszétől a várost vezető - fideszes ellenzék nem hagyta jóvá a szerződést, mert kifogásolta az 50 milliós vételárat, illetve azt is, hogy a kft.-nek csak 2005. március 15-ig kellett azt kifizetnie, noha a terület a szerződéskötés után rögtön birtokába került.

Az alpolgármester elmondta: mivel a vevő a hosszú határidőig is csak 9 millió forintot fizetett ki, 2005 júniusában a testület felbontotta a szerződést. A balassagyarmati székhelyű Montavia Kft. ekkor jelezte, hogy a területen nagy mennyiségű hulladék van, amiről korábban nem tudott, ennek elszállítási költségére hivatkozva nem akarta kifizetni a teljes vételárat, viszont a vételtől sem akart elállni. Az önkormányzat ekkor fordult bírósághoz.

Csach Gábor közölte: Balassagyarmat önkormányzata első fokon kétszer nyerte meg a pert, a kft. mindkétszer fellebbezett, végül a Fővárosi Ítélőtábla hozta meg a jogerős döntést, amely helyt adott az önkormányzat keresetének.

Az alpolgármester hozzátette: mivel építési telkek kialakítására jelentős igény van a városban, ősszel újra eladásra hirdetik meg az ingatlant.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását