2024. május 4. - Mónika, Flórián

Titkok és hazugságok

Miért nem kapják meg a kért anyagokat az ellenzéki képviselők a BKV-tól - kérdezte a fővárosi Fidesz frakcióvezetője a főpolgármestertől.
2008. május 16. péntek 10:29 - Hírextra

Tisztelt Főpolgármester Úr!


A BKV vezérigazgatója többszöri kérésem – és ígérete – ellenére, a mai mapig nem volt hajlandó átadni a – időközben állítólag a megbízott által felmondott, de részben kifizetett – sokáig vitatott, 3 milliárdos szerződésekkel kapcsolatos anyagokat. Sőt, Balogh úr most már bújkál és gyakorlatilag elérhetetlenné vált.

A különféle üzengetésekben elhangzott érvek teljeséggel elfogadhatatlanok, s általuk igazolva látom több képviselő nekem elmondott panaszát, melyeket eddig hinni sem akartam.

Alig hiszem például, hogy szükségem lenne a kérés teljesítéséhez a BKV felügyelőbizottsági elnökének hozzájárulására (aki mellesleg nem is fővárosi képviselő). Ugyan, minek alapján. Hozzátehetem, hogy felügyelő bizottsági tagok tájékoztatása szerint a BKV jelenlegi vezetői a FEB határozata ellenére nekik sem adják át a cég több tucatnyi céges tanácsadói szerződését.
Még kevésbé akceptálható, hogy – több más képviselő mellett – a tulajdonos Fővárosi Közgyűlés ellenzéki frakciójának vezetője a főváros közpénzeken kötött szerződéseinek anyagait úgynevezett "titokszobákban" tekinthetné meg, "gyerzsurnaják" felügyelete alatt, titoktartási kötelezettség terhe mellett. A BKV szerencsére nem magántársaság ( ha az lenne, valószínűleg rég felszámolták volna), tehát a céget érintő információk sem tekinthetők magánügynek.

Ezeket az anyagokat számítógépben tárolják és a tulajdonos képviselőinek "CD" – n könnyen átadhatják.
Kedves Főpolgármester Úr! Miféle titkok övezik ebben a házban az ilyen szerződéseket? Milyen titoktartásra "kötelezheti" akár a koalíciós többséggel hozott határozattal a képviselőket a "Közgyűlés" olyan közügyben, ahol megtörténhetett, hogy egyedülálló módon az igazgatóság "vizsgálhatja ki" saját tagjainak ténykedésit. Addig is a képviselők titoktartásra kötelezettek? Hipotetikusan adott esetben kötelesek lennének akár bűnpártolóvá válni? Egyáltalán, miért vannak egy közpénzen fenntartott közszolgáltató cégnél, még a tulajdonosi jogokat gyakorló kör népképviselettel felruházott tagjai számára is "titokszobá" – nak nevezett ködös és gyanús helyiségek? Ki jelenleg a BKV felelős vezetője? Főként pedig ki az, aki jogosult és képes is számon kérni őt? Mert a FEB láthatólag nem. A BKV – nál – úgy tűnik – teljes a rendetlenség és az anarchia. Úgy hallom egyébként, hogy új vezérigazgatót a BKV élére is a Közgyűlés háta mögött, annak megkerülésével óhajtanak majd kinevezni.

Biztos vagyok benne, hogy Főpolgármester Úr átlátja helyzet tarthatatlanságát, sürgősen intézkedik a szóban lévő "CD" átadása és egyben a jelenlegi állapotok tisztázása érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását