2024. április 30. - Katalin, Kitti

Repülőgép-eltérítő takarította Heathrow-t

Repülőgép-eltérítőt alkalmazott a British Airways légitársaság a londoni Heathrow repülőtéren működő irodáinak takarítására.A The Sun, a legnagyobb brit tömeglap pénteki beszámolója szerint a 34 éves Nazamuddin Mohammidy egyike annak a kilenc afgán légi
2008. május 16. péntek 19:21 - Hírextra

Boeing 727-es a londoni Stansted repülőtéren szállt le, ahol három napig folyt az alkudozás a lőfegyverekkel és gránátokkal felszerelkezett gépeltérítőkkel.

Az akkori tálib rezsim elől menekülő, politikai menedékjogot követelő csoport végül megadta magát.
Az ügy sajátos fordulataként a rájuk kiszabott börtönbüntetést a fellebbviteli fórum a politikai üldöztetésre hivatkozva megsemmisítette, sőt a gépeltérítők Nagy-Britanniában maradhattak.
Egyiküket, Mohammidyt a The Sun beszámolója szerint a rendőrök a minap a Heathrow új, 5-ös termináljának közelében tartóztatták fel, mert azt hitték, hogy engedély nélküli taxissal van dolguk. Az ellenőrzés során kiderült személyazonossága, de az is, hogy érvényes belépője van a British Airways helyi képzési központjának irodáiba.

A volt légi kalózt ugyanis egy olyan cég alkalmazta, amellyel a legnagyobb brit légitársaságnak szerződése van az irodák takarítására.

Az esetről beszámoló bennfentes forrás a lapnak azt mondta, hogy "valami nagyon nem stimmel azzal az országgal, ahol repülőgép-eltérítő dolgozhat egy repülőtéren".

Mindazonáltal nem ez az első bizarr eset, amely kínosan érinti a brit idegenrendészeti hatóságokat. Nemrég kiderült, hogy a brit belügyminisztérium bevándorlási ügyosztályának egyik magas rangú vezető alkalmazottja is illegális bevándorló, a minisztériummal szerződésben álló takarítócég pedig éveken keresztül nigériai illegális bevándorlókkal porszívóztatta a tárca bevándorlási hivatalának helyiségeit...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását