2024. április 19. - Emma

Kaposvári segítség a rendőrségnek

Kaposvár polgármestere segítséget ajánlott a rendőrségnek, cserébe a közbiztonság további javítását kérte a városi rendőrkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken a városházán.
2008. május 16. péntek 19:18 - Hírextra

Kaposvár biztonságos város, van azonban néhány városrész, ahol a közbiztonság megteremtésén többet kell dolgozni - mondta Szita Károly (Fidesz), aki állandó rendőri jelenlétet kért két városrészbe: a Cserbe és a Donnerbe.

Azt várja a rendőrségtől - tette hozzá az önkormányzat vezetője -, hogy az érintett területeken sürgősen avatkozzon be, s javítsa az ott élők biztonságérzetét. A város ehhez minden segítséget megad, ahogyan azt korábban is tette - fűzte hozzá.

Mint arról a polgármester beszámolt, az önkormányzat elsősorban eszközvásárlással - autó, motor, kamera, számítógép - segíti a rendőrség munkáját, de kész közös pályázatok benyújtására is.
Szita Károly emlékeztetett arra, hogy így tettek egy évvel ezelőtt is, amikor 2,4 millió forintos önrész mellett 7 millió forintot nyertek el az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatán. A támogatást infrastruktúra-fejlesztésre, túlóradíjak kifizetésére és a polgárőrség támogatására fordították.
A polgármester közölte: Kaposvár most kész felerészben finanszírozni egy 50 millió forintos kamerarendszert, amihez várják az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) támogatását. Ugyancsak az ORFK segítsége szükséges ahhoz, hogy a cseri és a donneri városrészben az év minden napján legyen állandó rendőri jelenlét - jegyezte meg.

Mergancz Sándor rendőrkapitány szerint az elmúlt időszakban lényegesen javult a város közbiztonsága, a polgármester által megnevezett városrészekben azonban ő maga is indokoltnak tartja az állandó rendőri jelenlétet. Nyárig mindenképpen megoldást találnak - ígérte.
A rendőrkapitány statisztikai adatokkal igazolta, hogy a város által eddig nyújtott támogatás nagyban segíti munkájukat. Ennek köszönhetően a bűncselekmények csökkenése mellett javul a felderítési mutató is - közölte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását