2024. március 29. - Auguszta

Négy vesszős ígéret a péniszmúzeumnak

Végre nyitott fülekre talált a világ egyetlen hímvesszőmúzeumának kurátora, aki évekkel ezelőtt fordult adományért az emberiséghez - bár annak csak hímnemű feléhez. Immár négyen is felajánlották neki a sajátjukat - haláluk esetén.
2008. május 16. péntek 08:31 - Hírextra
Az intézmény Izlandon van, Reykjavík üzleti negyedének közvetlen közelében, egyetlen ember életműve. Sigurdur Hjartarson középiskolai történelemtanár 1997-ben hozta létre, miután begyűjtött egy "hímvesszőnyalábnyit" hazája emlősállatainak péniszeiből. Egy bikáéval kezdte. Hjartarson teljességre törekszik, minden Izlandon élő faj vesszejéből be akar szerezni egy példányt. Amit már csaknem elért. Kollekciójában a legapróbb hímvessző egy hörcsögé, a szerv kevesebb mint két milliméter hosszú. Azután következnek a bűzös borzok, kosok, delfinek és lovak péniszei. A kiállítás fő darabja, egy ámbrásceté, amely 70 kilós és 1 méter 70 centis - nyugalmi állapotban.
A péniszek közül egyeseket formaldehidbe helyez, másokat kiszárít. Így aztán igen érdekes a látvány: megbarnult hímvesszők lógnak köteleken, szárított péniszek függenek a falakon, és a polcok is dugig vannak. A megvilágítás speciális: a lámpaernyők közül több kosheréből készült.

Az izlandi péniszmúzeum immár 90 különböző fajtájú állat 261 hímtagjával szolgál, és a kollekciónak jószerivel egyetlen foghíja van: az emberé. Hjartarson már évekkel ezelőtt is kért az emberiségtől péniszadományt, és akadtak is felajánlók, de mindegyikről kiderült, hogy komolytalan. Most viszont úgy tűnik, komolyra fordult a helyzet, valóságos nemzetközi csapat állt össze, hogy betömje a foghíjat: egy amerikai, egy brit, egy német és egy izlandi jótékonykodott - előzetesen.

A felajánlók közül a honfitárs a legkorosabb, 93 éves. Lehet azonban, hogy hiúsága visszakozásra készteti, ugyanis úgy találja, hogy vesszeje kora előrehaladtával zsugorodik, és nem biztos, hogy kellő méretű lesz egy kiállításhoz - fedte fel Hjartarson.

A múzeumnak amúgy évente 6 ezer látogatója van, pontosabban szűk félévente, mert csak májustól szeptemberig van nyitva. Az érdeklődők 60 százaléka nő. A kiállított darabok közt nincs egyetlen szexjáték sem, de akad 18 éven felüli részleg Erotica címmel, mely lepel alatt rejtezik és ki-ki saját kedvére tekintheti meg. A Káma Szútrából merített pózokba rendezetten áll benne néhány megtekintésre érdemes tárgy.

A kurátor hangsúlyozza, hogy egy kis intelligencia és humorérzék is kell a múzeum élvezetéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. május 16. 22:14
És tessenek má' mondani, vulvamúzeum is van? ;-O
Ott pedig az ámbrás cetasszonyságéban talán a portás posztol személyesen? ;-(
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását