2024. május 3. - Tímea, Irma

Megkezdték a segélyezést Mianmarban

A Baptista Szeretetszolgálat megkezdte Mianmarban a segélyek kiosztását – a Baptista Világszövetség helyi munkatársaival – a katasztrófa által leginkább érintett területen.
2008. május 16. péntek 16:55 - Hírextra

A munkatársaink által segélyezett régióban a ciklon 9880 áldozatot követelt és mintegy 18.800 háztartást pusztított el. A Szeretetszolgálat magyar munkatársai a Világszövetség helyi munkatársaival öt tábort (a főtábor: Bassein) segélyezését kezdték meg együtt, amelyekben 14–15 ezer ember zsúfolódott össze.

Az azonnali segítségnyújtás keretében ivóvizet, rizst, sót, étolajat és takarót, valamint műanyag ponyvákat biztosítanak a bajbajutottak számára.
Munkatársunk arról informált minket, hogy az 1-es számú táborban, ahol megközelítőleg háromezer ember tartózkodik, naponta két alkalommal (reggel és este) mintegy 750 kg rizst biztosítanak élelmezésre.

Az említett régióban megközelítőleg 700–800 lakóház elpusztult, vagy súlyosan megrongálódott. A hosszú távú segítségnyújtás keretében a lakóházak építésében nyújtunk segítséget. A lakóházak átlagos mérete 12–15 m2. Egy lakóház építési költsége megközelítőleg 25.000 és 100.000 forint közé tehető.

A Mianmarra lesújtó Nargis ciklon eddig mintegy 94.200 halálos áldozatot követelt.

Kérjük a magyar lakosságot, hogy adományikkal támogassák a Baptista Szeretetszolgálat Mianmari misszóját!

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását