2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mesterséges tavon versenyeznek

A kajak-kenu Európa-bajnokság küzdelmeit a Milánó külterületén található Idroscalo szabadidő-parkban rendezik, a létesítmény legvonzóbb attrakciójának számító mesterséges tavat 1927 és 1930 között építették, eredetileg hidroplán-leszállópályaként működött
2008. május 15. csütörtök 16:39 - Hírextra

A harmincas évek végén azonban ez a funkció elvesztette a jelentőségét, s köszönhetően a vizet körülvevő fás, bokros területnek, az Idroscalo rendkívül népszerű lett a vízisportokat kedvelő és kikapcsolódni vágyó milánóiak körében.

A park teljes területe 1,6 millió négyzetmétert ölel fel, ennek ötven százaléka zöldövezet, a másik fele pedig maga a tó, amelynek mélysége - ideális esetben - 4 méter.

Az Idroscalo 1960-ban a filmvásznon is megjelent, Luchino Visconti olasz rendező ugyanis itt forgatta világhírű, Rocco és fivérei című alkotását, amelynek főszerepét Alain Delon és Claudia Cardinale alakította.

A helyszín nem ismeretlen a kajak-kenus elit számára, 1999-ben világbajnokságot, 2001-ben pedig Eb-t rendeztek itt. Az idei esztendő azért is jelentős a házigazdák számára, mert a szövetség most ünnepli a versenyszerű kajak-kenu olaszországi megszületésének 75. évfordulóját, a sportág bölcsője éppen az Idroscalón "ringott", az első versenyzők itt űzték a sportágat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását