2024. április 28. - Valéria

Megzavarta az érettségit a bomba

Megzavarta az érettségit a fővárosban, hogy az Infoparkban talált bomba miatt csütörtökön egy időre lezárták a környéket; a közlekedési nehézségek miatt nem érkezett meg időben néhány vizsgázó. Az Oktatási Hivatal az MTI-t arról tájékoztatta: a budapesti
2008. május 15. csütörtök 19:37 - Hírextra

Két iskolaigazgató jelezte, hogy nem érkezett meg időben néhány vizsgázó. Ha a diákok valóban lekésték az írásbelit, akkor a vizsgaszabályzat szerint az igazgató pótló vizsgát engedélyezhet számukra - olvasható a közleményben.

A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a vonatkozó kormányrendelet engedélyezi az írásbeli vizsgarész szóbelivel történő kiváltását. Ez esetben a vizsgázónak a szóbelin két vizsgatételt kell húznia és kifejtenie.

Tájékoztatása szerint a csütörtökön délután kezdődött vizsgák hat másik régióban zavartalanul folynak.

A XI. kerületi Infopark egyik építkezésén csütörtökön II. világháborús, egytonnás amerikai légibombát találtak, amelyet a tűzszerészek hatástalanítottak, majd elszállítottak a helyszínről. A bomba miatt egy időre két kilométeres körzetben mindenkit evakuáltak. A hatóságok a veszélyhelyzet miatt lezárták a környékbeli utcákat, valamint a Lágymányosi hidat és a déli vasúti összekötő hidat. Szünetelt a hajóforgalom is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását