2024. április 27. - Zita

Fidesz: Ne emeljék a gáz árát!

A Fidesz-KDNP felszólítja a kormányt, hogy ne emelje újra a gáz árát - mondta a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője csütörtökön Budapesten.
2008. május 15. csütörtök 17:27 - Hírextra

Ne érjék el hat év alatt a száz százalékos gázáremelési mértéket, hiszen az ország egyre mélyülő, egyre mélyebbre süllyedő válságban van - fogalmazott Soltész Miklós sajtótájékoztatón.

Szavai szerint a "társadalmi felhatalmazás nélkül, megvásárolt parlamenti szavazatokból összetákolt" kormány egyszerűen képtelen megvédeni az embereket, változtatni a "katasztrofális helyzeten", enyhíteni a "szociális válságon". Megjegyezte: semmi keresnivalójuk az ország élén, ezért se lépjék meg a júniusban tervezett 10-15 százalékos gázáremelést.

Soltész Miklós úgy látja, a szociális válság egyre inkább begyűrűzik nem csak a családok, az idősek életébe, de azoknak a szociális intézményeknek az életébe is, amelyek a nehéz helyzetben lévő, rászoruló embereken segítenek.

A képviselő elmondta, hogy a gáz ára hat év alatt 88,3 százalékkal nőtt, és a kormány kilenc alkalommal határozott a tarifa emeléséről. Utalt arra, hogy áprilisban már volt egy 5,8 százalékos mértékű lakossági gázáremelés.

Mint elhangzott, az elmúlt időszakban az élelmiszerárak 12,7 százalékkal, az üzemanyagok ára 13,7 százalékkal, a csatorna- és vízdíj több mint 10 százalékkal, míg a háztartási energia 9 százalékos mértékben nőtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását