2024. július 24. - Kinga, Kincső

Zuschlag kubai panamája és a lánykereskedelem

Egy nagy volumenű kubai ingatlanügylet leplezéseként, még a nagykövet lányát is el kellett volna vennie feleségül Zuschlag Jánosnak. Az eset még évekkel ezelőtt történt, amikor a parlamenti baloldal holdudvarába tartozó vállalkozók, külügyi segédlettel rá
2008. február 22. péntek 10:49 - Hírextra
Az eset még évekkel ezelőtt történt, amikor a parlamenti baloldal holdudvarába tartozó vállalkozók, külügyi segédlettel rájöttek, mekkora üzlet rejlik a Varadéroban található tengerparti ingatlanok megvásárlásában. Az ügyleteket az akkori budapesti kubai nagykövet segítségével intézték, mivel a karibi ország törvényei nem tették, és azóta sem teszik lehetővé külföldiek közvetlen ingatlan vásárlását a szigetországban.

A tulajdon megszerzéséhez megbízható strómanra volt szükség, itt jött képbe a nagykövet huszonéves lánya. Kubában a piaci körülmények hiánya és az elmaradott infrastruktúra miatt rendkívül olcsón lehetett tengerparti, pálmafás, 50-es években amerikaiak által épített és 1959 után államosított, majd újra magánkézbe adott palotákhoz jutni. Időközben Zuschlag eljegyezte a nagykövet lányát és közel fél év alatt 4 kilométernyi tengerpart szakasz került különböző szerződésekkel, seychelle-szigeteki és ciprusi off-shore cégek közbeiktatásával, magyar befektetőkhöz.

A kubai belbiztonsági szolgálat, ügynökein keresztül mindvégig tudott a zűrös ingatlan ügyletekről, de amikor az ipari méreteket kezdett ölteni, a nagykövetet egyik napról a másikra végleg hazarendelték és kémkedés, valamint a kubai érdekek megsértése miatt eljárást indítottak ellene. Ekkor Zuschlag felbontotta az eljegyzését, többet nem beszélt a lánnyal, és érdeklődése az ifjúsági alapítványok irányába fordult. A hírügynökség az üggyel kapcsolatosban megkereste a kubai nagykövetséget, de a nagykövet asszony nem kívánt elődje ügyleteivel foglalkozni.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását