2024. április 28. - Valéria

Az Axis, a Bosch és a Sony együttműködése

Az Axis, a Bosch és a Sony együttműködik a hálózati videotermékek kapcsolódási felületének szabványosításán. Ez az új szabvány nagyobb rugalmasságot nyújt a rendszerintegrációval foglalkozó szakembereknek és a hálózati videotermékek felhasználóinak.
2008. május 15. csütörtök 15:20 - Hírextra
- A biztonsági iparág első együttműködése a hálózati videotermékek globális nyitott szabványának létrehozására

- A különböző gyártók termékei egymással együttműködnek, ez a márkáktól függetlenül egyszerűsíti a hálózati videotermékek szerelését és üzembe helyezését

- A végfelhasználók a berendezések kiválasztásánál nagyobb szabadságot élveznek, ami gazdaságosabb és rugalmasabb megoldásokat eredményez

- Nyitott fórum létrehozása az új szabvány továbbfejlesztésére

Az Axis Communications, a Bosch Security Systems és a Sony Corporation bejelentette, hogy együttműködik egy nyitott fórum létrehozásában a hálózati videotermékek kapcsolódási felületére vonatkozó szabvány kidolgozására. Jelenleg nincs olyan globálisan elfogadott szabvány, amely meghatározná, hogy a hálózati videotermékek, például kamerák, videokódolók és videokezelő rendszerek hogyan kommunikáljanak egymással. A várakozások szerint az új szabvány tartalmazza a kapcsolódási felületre vonatkozó előírásokat a videoközvetítésre, eszközfelismerésre, felderítési metaadatokra, stb. vonatkozóan. A hálózati videotermékek együttes működtethetőségének kulcsfontosságú elemeit tartalmazó szabvány szerkezetét 2008. októberében mutatják be a Biztonságtechnikai Kiállításon Németországban, Essenben.

Az új szabvány fő célja a különböző márkájú hálózati videoberendezések integrálásának megkönnyítése és a gyártók, szoftverfejlesztők és független szoftverértékesítők támogatása a termékek kompatibilitásának, együttes működtetésének garantálásában. Az egységes nyitott szabvány a végfelhasználóknak egyúttal nagyobb szabadságot ad, lehetővé teszi az igényeiknek tökéletesen megfelelő rendszer kialakításához különböző gyártóktól származó termékek kiválasztását. Ez a szabványosítási kezdeményezés jól demonstrálja az Axis-nak, a Bosch-nak és a Sony-nak a biztonságtechnikai piacon az analógból a digitális felügyeleti rendszerekre való áttérés támogatása iránti erős elkötelezettségét.

Az említett három vállalat által létrehozott fórum nyitott lesz minden olyan vállalat és érdekcsoport számára, amely részt akar venni a szabványosítási munkában. A fórum 2008. negyedik negyedévében jön létre, és a szabvány továbbfejlesztésén, valamint az új technológia bevezetésének módjára vonatkozó megállapodás létrehozásán munkálkodik.

“Nagy örömmel jelentjük be ezt a vállalataink között létrejött együttműködést,” mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications elnöke. “Egy nyitott szabvány még könnyebbé teszi a rendszerintegrációval foglalkozó szakemberek és a végfelhasználók számára az IP-alapú videofelügyeleti technológia által kínált számtalan lehetőség előnyeinek kihasználását.”

“Ez az együttműködés nagy előrelépést jelent egy a hálózati videofelügyeletre összpontosító nyitott nemzetközi fórum létrehozása felé,” nyilatkozta Gert van Iperen, a Bosch ügyvezető alelnöke. „A hálózati videohardver és -szoftver gyártói számára a fórum és szabványai hatékony módszert jelentenek a termékek egymással való kompatibilitásának biztosításában.“

“Azzal a közös meggyőződéssel szálltunk be ebbe a tárgyalásba, hogy egy nyitott szabvány komoly előnyöket nyújt mindenkinek, aki a biztonságtechnikai iparágban érintett,” mondta Yoshinori Onoue, SVP, a Sony Corporation vállalati vezérigazgatója. “Az Axis, a Bosch és a Sony képviselői jelenleg intenzíven dolgoznak a szabvány szerkezetének kidolgozásán és a szabványosítási fórum irányelveinek létrehozásán.”

 
Az Axis-ról
Az Axis olyan IT-vállalat, amely hálózati videó megoldásokat kínál professzionális felhasználók számára. A cég a világ vezető szolgáltatója a hálózati videórendszerek piacán, az analógról digitális megfigyelő-rendszerekre való áttérés úttörője. Az Axis innovatív és nyílt technológiai platformokra épülő termékei és megoldásai a biztonsági felügyeletre és a távfelügyeletre koncentrálnak. A vállalatot székhelye Svédországban található, világszerte 18 irodát működtet és több mint 170 országban van jelen partnerei révén. Az 1984-ben alapított céget az OMX Nordic Exchange tőzsde jegyzi Large Cap és Information Technology kategóriákban. Bővebb információért látogasson el a www.axis.com oldalra.

A Bosch-ról
A Bosch csoport a gépjármű- és ipari technológia, fogyasztási cikkek és épület-technológia piacvezető nemzetközi gyártója. A 2007-es pénzügyi évben kereken 272. 000 munkatársa 46,1 milliárd euró forgalmat ért el. A Bosch csoport a Robert Bosch GmbH-t és annak 50 országban kereken 300 leány- és regionális vállalatát fogja át. Ez a világot átfogó fejlesztő, gyártó és értékesítő hálózat a további növekedés előfeltétele. A Bosch évente több mint három milliárd eurót költ kutatás-fejlesztésre és 2006-ban több mint 3000 szabadalmat jelentett be világszerte. A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban.

A Robert Bosch GmbH. tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH részvényeinek 92%-a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

További információért kérjük látogasson el a www.bosch.com  oldalra.

A Sony-ról
A Sony audio-, video-, kommunikációs és információtechnológiai termékeket gyárt a globális fogyasztói és professzionális piac számára, és zenei, képi, játék, valamint online termékeivel egyedülálló pozíciót élvez, mint világvezető fogyasztói márka. A 2007. március 31-én véget ért költségvetési évben a Sony 70 milliárd dolláros konszolidált éves forgalmat jegyzett.
A Sony nemzetközi információs oldala: www.sony.net
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását