2024. május 5. - Györgyi

Zágrábi rémeset

A szomszédok 35 évvel ezelőtt látták utoljára azt az asszonyt, akinek holttestét saját lakásában véletlenül találták meg, mert házfelújítás miatt a lakóbizottság föltörte a nő lakásának ajtaját.
2008. május 14. szerda 18:34 - Hírextra
Amikor a ház képviselői körülnéztek a Medvescak utcai, mindössze 18 négyzetméter alapterületű lakásban, észrevették az ágyon fekvő, összeaszalódott holttestet, s azonnal értesítették a rendőrséget.

A horvát napilapok beszámoltak arról, hogy a rendőrök a holttest mellett megtalálták a halott személyi igazolványát, amelynek alapján azonosították. Hedviga Golika 1924-ben született ápolónő volt, s 49 éves lehetett, amikor 1973-ban meghalt. Ugyanis ekkor beszélt vele utoljára közvetlen szomszédja, Katica Caric. Ő is és a többi szomszéd a házból úgy tudta, hogy Hedviga három férfi társaságában elutazott Macedóniába, és csatlakozott egy szektához, ezért nem volt feltűnő, hogy nincs mozgás a nő lakása körül.

A holttestet a horvát igazságügyi orvosi intézetben vizsgálják, hogy megállapítsák a halál okát. Davor Strinovic, az intézet alelnöke elmondta, hogy a holttestek bomlásakor erős szag keletkezik, mindaddig, amíg tetem nem mumifikálódik. Azonban ha a nő télen halt meg a saját ágyában betakarózva és jól felöltözve, akkor a szag sokkal kisebb intenzitású lehetett, és a levegő mozgása is erősebb volt. Mégis, semmivel sem magyarázható, hogy a szomszédok közül senki sem érzett semmiféle furcsa szagot - tette hozzá az igazságügyi orvos szakértő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását