2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hat év börtön a postarablónak

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott határozatában azt a férfit, aki tavaly júliusban kirabolta a nagydorogi postahivatalt.
2008. február 26. kedd 19:48 - Hírextra

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa érdemben helybenhagyta az ügyben első fokon eljárt Tolna Megyei Bíróság korábbi ítéletét, és a 37 éves Sz. Zsoltot nagy értékre, fegyveresen elkövetett rablásban, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben és ittas járművezetésben mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a vádlott 2007 nyarára jelentős összegű adósságot halmozott fel, melyet már képtelen volt visszafizetni, ezért az év július 11-én elhatározta: kirabolja a nagydorogi postahivatalt.
Sz. Zsolt magához vette riasztópisztolyát, baltáját és az álcázáshoz szükséges ruhadarabokat, majd ittasan motorra ült, s a postához hajtott. Bement a hivatal úgynevezett feldolgozóterébe, ahol felszólította az ott dolgozót a páncélszekrényben tárolt pénz átadására. Amikor ő erre nem volt hajlandó, arcul ütötte, maga vett el összesen 2,3 millió forintot, s végül motorjával elmenekült a helyszínről.

A posta egyik ügyfele időközben értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök rövid üldözést követően elfogták az erősen ittas rablót, akinek lakásán később illegálisan tartott vadászpuskát és lőszereket is találtak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását