2024. május 2. - Zsigmond

Később döntenek az osztalékról

Információ hiányában nem tudott megalapozott döntést hozni a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága a Budapesti Nagybani Piac Zrt. múlt évi osztalékának fizetéséről és a tisztségviselők javadalmazásáról - tudta meg az MTI a zárt ülés résztvevőitől.
2008. május 14. szerda 07:26 - Hírextra

A fővárost vezető MSZP-SZDSZ-koalíció és az ellenzék képviselői egyaránt úgy vélték, hogy a 600 millió forintos osztalékfizetésről csak a múlt évi mérlegbeszámoló és az idei üzleti terv ismeretében lehet érdemi döntést hozni.

A városvezetés szorgalmazására tavaly decemberben elfogadott új vagyonrendelet hibájának tartja Bagdy Gábor azt, hogy nem sikerült érdemi döntést hozniuk. A KDNP-frakció vezetője szerint szakmai felkészületlenség éppúgy szerepet játszhat abban, hogy rossz előterjesztés került a döntéshozók elé, mint az, hogy valamiért tudatosan el akarnak hallgatni dolgokat a bizottság elől.

Azzal Székely Gábor (SZDSZ) bizottsági alelnök is egyetértett, hogy nem kaptak elegendő információt ahhoz, hogy a 600 millió forintos osztalékfizetési javaslatról dönthessenek.

Somlyódy Csaba bizottsági elnök szerint viszont nem információhiány miatt, hanem azért támogatták a szocialisták a szerdai közgyűlési döntés elhalasztását, mivel a fővárost vezető koalícióban nincs egyetértés az osztalékfizetés mértékéről.

Az MTI úgy tudja, hogy a piac 25 százalékos részvénycsomagja felett rendelkező meghatározó tulajdonos további 300 millió forintos osztalékfizetést támogatna. A zrt. közgyűlésén csak kétharmados többséggel hozhatók meg a döntések, így a 25 százalékos részvénycsomagnak meghatározó szerepe van.

A bizottság elé került javaslat kitér arra is, hogy a piaci zrt. vezérigazgatójának, valamint az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjainak javadalmazását 7-8 százalékkal megemelnék. A vezérigazgatónak tavaly nyáron havi 965 ezer forintos fizetést és 125 százalékos prémiumot szavaztak meg. A cég igazgatósága most a prémiumot is megemelné oly módon, hogy a terv 20 százalékát meghaladó túlteljesítés esetén 180 százalékos is lehetne a prémium.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását