2024. április 30. - Katalin, Kitti

Égből jön a csapolt sör

A VIII. Csabai Sörfesztiválra és Csülökparádéra május 21-én szerdán délután az égből - ejtőernyővel - érkezik az első söröshordó, amelyet rögtön csapra vernek és ingyen kiosztanak a szervezők. A több napos fesztivál május 25-én gyereknapi programokkal zár
2008. május 14. szerda 07:18 - Hírextra
Már nyolc év telt el azóta, hogy Bora Imre és Csanálosi László előállt a békéscsabai sörfesztivál ötletével. Két éve pedig mindezt kiegészítették csülökparádéval is, hogy ne csak a kolbász legyen az itteni gasztronómiai fesztiválok főszereplője.

Az elmúlt évek alatt igazi turistalátványossággá, családi népünnepéllyé nőtte ki magát a ma már 10 ezer négyzetméter alapterületű rendezvény, amelyre idén 70 ezer külföldi és belföldi látogatót várnak - hangzott el a kedd délelőtti tájékoztatón.

Mint Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a tájékoztatón hangsúlyozta, ezen a tájon különösen fontos a belföldi turizmust élénkítő programok támogatása, hiszen nehezebben megközelíthető ma még a dél-alföldi régió.

Május 21-én lesz a hivatalos megnyitó, amikor Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter köszönti majd a rendezőket és látogatókat.

A több napos fesztiválon különleges sörökkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Négyféle angol sört egy igazi emeletes londoni buszban lehet majd kortyolni.

A csülök - amint arról Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács beszámolt - mindenféle formában megkóstolható lesz majd: cipóban sütve, sörben pácolva, pörköltként, hideg sültként egyaránt. Nemcsak sertésből készült ételeket lehet majd enni, hanem csirkét és pulykát is. Vendégeskednek az ország határain túli konyhák is: székely, horvát és szlovákiai fogásokat is helyben készítenek majd sörkorcsolyaként.

A csülökpörköltfőző-versenyen a baráti társaságok bebizonyíthatják, melyik csapat bánik legügyesebben a fakanállal. Az első három csapat pénzjutalomban részesül, de emellett számos különdíj is gazdára talál: a legszebb színű, a legjobb állagú, a legillatosabb, a legkülönlegesebb pörkölt mellett kiosztják a legszebb asztal különdíját is.

Rangos a fellépők gárdája: lesz P. Mobil-, Edda-, Bikini-, Republic-, Nagy Feró és Beatrice-, valamint Irigy Hónaljmirigy-koncert, énekelnek a Fekete Gyémántok, Balázs Pali, Korda György, Balázs Klári, Koós János. Néptáncosok, cigányzenészek, lemezlovasok, operett- és musicalénekesek produkciója egészíti ki a könnyűzenei programot.

A labdarúgó-mérkőzések inkább a férfiaknak szólnak, a gyerekeknek pedig reneszánsz játszóházat rendeznek be.

Egyéb részletek a www.csabaisorfesztival.hu weboldalon tudhatók meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását