2024. április 25. - Márk

A szorítóból a polgármesteri székbe?

Rudolf Giuliani, New York volt polgármestere lesz Vitalij Klicsko kampánytanácsadója - a volt ukrán bokszbajnok Kijev polgármesteri székére pályázik. A 36 éves Klicsko az esélyesek között szerepel a május 25-i választásokon, ám két évvel ezelőtt már elves
2008. május 14. szerda 07:15 - Hírextra

Rudy Giuliani kedden egy befektetői fórumon vett részt Kijevben, majd közös sajtótájékoztatót tartott Vitalij Klicskóval.

Az exbajnok szerint az ukrán fővárosban a politika "küzdősport", oly kemény megmérettetés, hogy alkalmazta New York volt polgármesterét, aki tanácsaival látja el.

"Néha azt kívánom, hogy bárcsak az ellenfeleimmel a ringben találkozhatnék, ahol világosak a játékszabályok, ám a politikában a fizikai erő mit sem ér" - nyilatkozta a nehézsúlyú exbajnok.

Klicsko programjában mindenekelőtt a bűnözés és a korrupció elleni harc szerepel, s amennyiben megválasztják, meg szeretné őrizni az 1500 éves ukrán főváros történelmi karakterét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását