2024. május 3. - Tímea, Irma

Tom Cruise Hitler-filmjének premierjét elhalasztották

Tom Cruise Hitler-filmjének premierjét 2009 februárjára halasztották; az eredetileg idén nyárra tervezett, majd őszre halasztott bemutató így elmarad.
2008. május 13. kedd 10:16 - Hírextra

A készítők nem árulták el, hogy milyen tényezők hátráltatják a Hitler elleni 1944-es merényletkísérlet történetét feldolgozó Valkyrie (Valkűr-terv) című film bemutatóját. Annyit azonban tudni, hogy az elővetítéseken a közönség nem rajongott a háborús drámáért.

A késedelem nemcsak a színészeket - Cruise mellett például a brit Bill Nighy-t és Kenneth Branagh-et - érinti kellemetlenül, hanem a United Artists stúdiót is, amelynek az 1996-os újjászületés utáni első nagy filmje, az iraki háborúról szóló Gyávák és hősök (2007) Robert Redford rendezésében Tom Cruise-zal és Meryl Streeppel a főszerepekben bukás volt.

Egy hollywoodi kritikus kijelentette, hogy a "Valkyrie halott". Egy másik szakértő szerint pedig a film körüli gondok veszélybe sodorhatják a United Artists működését. Az eredetileg Charlie Chaplin és más hírességek által alapított intézményt többszöri tulajdonosváltás után Cruise vásárolta meg ügynökével és üzleti társával, Paula Wagnerral.

A Bryan Singer rendezte Valkyrie berlini forgatása kezdetben erős ellenérzéseket váltott ki a németekből, mivel nem tartották megfelelő színésznek a nemzeti hősnek számító merénylő, Claus von Stauffenberg ezredes szerepére Tom Cruise-t, az amerikai szcientológia egyház vezéralakját.
Tavaly ősszel újra kellett forgatni a film egy fontos jelenetét, mert a németországi laboratóriumi utómunkálatok során megsérült a filmszalag. A német védelmi minisztérium szeptemberben csak hosszas fontolgatás után engedélyezte, hogy az eredeti helyszíneken vegyék fel a kulcsjeleneteket. Nyár végén kártérítést követeltek a United Artists filmstúdiótól a berlini forgatáson megsérült statiszták; tizenegyen zuhantak le egy korabeli teherautó platójáról, egy ember súlyosan, tízen könnyebben megsérültek.

A film elkészítéséhez 4,8 millió eurós támogatással járult hozzá a német szövetségi filmalap; ez egy átlagos német film büdzséjének felel meg.

Roger Friedman, a FoxNews.com hírportál népszerű filmkritikusa szerint a 100 millió dolláros költségvetésű Valkyrie kudarc, sőt nevetség tárgya lesz. Friedman azt tanácsolta Tom Cruise-nak, hogy egy újabb Jerry Maguire-szerű (Jerry Maguire - A Nagy Hátraarc) vígjátékkal igyekezzen színészi karrierjét helyretenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását