2024. május 2. - Zsigmond

Neszmély volt első embere a bíróság előtt

Szabadlábon védekezhet a volt neszmélyi polgármester, akit a rendőrség az önkormányzat sérelmére elkövetett csalással, sikkasztással és több rendbeli közokirat-hamisítással gyanúsít - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-v
2008. május 13. kedd 16:57 - Hírextra
Benkő Ferencet a soproni szívkórházból való elbocsátásakor vették őrizetbe múlt pénteken, de az ügyészség úgy ítélte meg, a szökés veszélye nem áll fenn, és a volt polgármester egészségi állapota is azt indokolja, hogy szabadlábon védekezhessen - olvasható a közleményben.

Neszmélyen február közepén jelentkezett egy pénzintézet, amely 35 millió forint hitel és a kamatok visszafizetését követelte. Kiderült, hogy az április 15-én szívbetegség miatt leköszönt polgármester a testület tudta nélkül kézfizető kezességet vállalt két hitelre, melyet az önkormányzat közhasznú társaságainak folyósítottak.

Időközben a környezetvédelmi felügyelőség 26 millió forintra bírságolta a falut. A felügyelőség munkatársa, Puskás Sándor az MTI-nek elmondta, a polgármester a hatóság tiltó határozata ellenére megengedte egy nagyvállalatnak, hogy hulladékot helyezzen el a település bezárt szeméttelepén.

A falu jegyzője, Ruzsa Anna tájékoztatása szerint az önkormányzat kedden, május 13-án még nem tudta átutalni 60 munkavállalójának áprilisi fizetését, mert a település hétmillió forintos bankszámláját az APEH zároltatta.

Benkő Ferenc, aki a második ciklust töltötte polgármesterként a község élén és független jelöltként nyerte el a posztot, április végén az MTI-nek nyilatkozva visszautasította az őt ért vádakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását